Vývojáři píší petici komunitě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři píší petici komunitě

Vývojáři píší petici komunitě

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

2. 9. 2014 12:14 14
Reklama

V současnosti nabírá na obrátkách velmi zajímavá petice. Tato totiž míří v opačném směru, než jsme běžně zvyklí. Nikoli hráči, ale samotní vývojáři sepisují svá přání vůči herní komunitě. Požadují slušné chování a pokud možno i vymizení obtěžování na fórech, Steamu, YouTube, Twitchi a dalších komunikačních a sociálních kanálech.

Vývojáři nejen herní se podepisují a svolávají s pomocí Twitteru a společně se snaží podpořit rozumnou věc. A že jde o hnutí vcelku zajímavé a vážně myšlené, tak to tom vypovídá seznam podepsaných tvůrců. Ti pocházejí například ze společností jako je PopCap, Microsoft, Telltale Games, Google, Nvidie či z Bioware.

Na petici se můžete podívat zde (v Angličtině). Nad jejím praktickým dopadem samozřejmě visí otazník, nicméně je sympatické vůbec takovou snahu vidět v první řadě. V minulosti si na nevhodné chování stěžoval například Phil Fish, byť jeho příklad pravděpodobně není nejšťastnějším.

Každopádně, nám nezbývá než takový návrh podpořit a všeobecně být pozornější vůči nesmyslným aktům verbální agrese a bezduchým útokům. Takových jsme ostatně byli v minulosti svědci již všichni, že?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama