Do vězení nastupují krysy a provokatéři
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Do vězení nastupují krysy a provokatéři

Do vězení nastupují krysy a provokatéři

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

27. 9. 2014 09:27 4
Reklama

Pětadvacátý update probíhající alfy Prison Architect přidává velice důležitý prvek pro jakoukoliv vězeňskou simulaci - osobnosti a reputaci vašich svěřenců. Tradiční představení v půlhodinovém videu se soustředí na vysvětlení, proč je tato novinka tak zásadní a jak změní styl vašeho hraní.

„Alfa 25 vznikla na základě toho, že jsme viděli věznice, které prakticky fungovaly samostatně a dokonce je hráči mohly nechat zapnuté přes noc a nic špatného se nestalo. To se nám nelíbilo, protože správa věznice by neměla být něco, co lze úplně automatizovat." říkají kluci z Introversion v changelogu.

Update přináší celkem 11 reputací, se kterými nyní budou vězni do vašeho nápravného zařízení nastupovat. Při příjezdu budete vědět zhruba o polovině, zbytek můžete odhalit pomocí informátora. Třeba takové „volatile" (výbušný) označuje člověka, který může bez příčiny vyletět a začít mlátit lidi kolem sebe, „snitch" (krysa) je pak informátor, kterého si budou chtít ostatní vězni pěkně podat o samotě, „cop killer" (zabiják policistů) pak může způsobit, že se vaši strážci neudrží při... uklidňování. Mezi dalšími reputacemi nalezneme „deadly" (smrtelný), který dokáže zabít jednou ránou, „ex law" (bývalý policista), kterého opravdu nebudou mít ostatní vězni v lásce, nebo „instigator" (provokatér), který může vězně okolo sebe přesvědčit ke vzpouře. Někdy se může dokonce stát, že k vám do vězení přijde legendární vězeň, který kombinuje rovnou několik takových vlastností a může tak představovat opravdu velkou hrozbu pro pořádek (a čistotu podlah).

Mezi dalšími změnami naleznete nové kategorie vězňů - ochranná vazba a SuperMax. Ochranná vazba nabídne více bezpečí krysám a bývalým policistům, ale při vzpourách to může být místo, kam nejnebezpečnější vězni zamíří ze všeho nejdřív. SuperMax je pak místo největší kontroly, kam můžete poslat ty opravdu nejproblémovější vězně.

Dalšího předělání se dočkaly uníkové tunely, na kterých teď vězni mohou spolupracovat. Najatí informátoři nyní fungují trochu jinak a po dosažení 50% pokrytí podávají zprávy jen, když ho nikdo nepodezřívá. Samozřejmě přibylo mnoho různých úprav, jejichž kompletní přehled naleznete v changelogu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama