Žaloba na EA u soudu neuspěla
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Žaloba na EA u soudu neuspěla

Žaloba na EA u soudu neuspěla

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

22. 10. 2014 16:28 1
Reklama

Battlefield 4 po vydání nefungoval. Na tom se shodnou asi všichni, kdo hru hráli. V prosinci 2013 byla na EA podána žaloba, která se zhruba rok po vydání hry dočkala vyjádření od soudu.

Manažeři z firmy byli obviněni z úmyslného šíření nepravdivých nebo zavádějících prohlášení. Ty údajně měly před vydáním hry zvednout hodnotu firmy tak, aby manažeři mohli prodat své akcie v EA za uměle navýšené ceny.

Prodejem svých podílů ve firmě si v této době Andrew Wilson, Peter Moore, Frank Gibeau a Partick Söderlund společně přišli na téměř 20 milionů dolarů (zhruba 437 milionů Kč). Před vydáním hry například tvrdili, že engine Frostbite zajistil úsporný a neriskantní vývoj, že narozdíl od konkurence při vývoji her pro next-genové platformy nenaráží na problémy a že tituly od EA, které vyjdou v době přechodu konzolových generací, jsou jejich nejlepší tituly vůbec.

Rozhodnutí soudu, které lze najít na serveru Ars Technica, ale žalobu zamítá s tím, že souhlasí s obžalovanými, že údajné nepřesné infomace jsou nepostihnutelná prohlášení názorů, korporátního optimismu a nafouknutých vyjádření.

Ars Technica poukazuje na to, že pokud by čtveřice z EA ve svých prohlášení uváděli přesnější čísla, specifické informace nebo se přímo porovnávali s jinými vydavateli, jejich výroky by byly žalovatelné kvůli potřebě důkazů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama