Rovio už konečně nemá jen Angry Birds
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rovio už konečně nemá jen Angry Birds

Rovio už konečně nemá jen Angry Birds

Ondřej Švára

Ondřej Švára

23. 10. 2014 12:40 1
Reklama

Přestože finské Rovio vydalo v říjnu další hru těžící ze světa Angry Birds (AB: Transformers), jeho pobočné "experimentální" studio LV11 představilo první nezávislou hříčku Retry.

Znamená to, že Rovio prostřednictvím svého tvůrčího křídla konečně opouští jednostranné zamření na svou celosvětově profláklou herní značku. A to z ekonomické nutnosti. Angry Birds sice před pár lety zajistilo studiu slávu, nicméně současný pokles zájmu o naštvané ptáky přivodil drastický pád firemních zisků. 

Retry je leteckou arkádou a prezentuje se jako hra, která miluje osmdesátá léta. Nicméně základ hratelnosti je převzat z poněkud mladších finských her z devadesátých let, jmenovitě Triplane Turmoil a Super Sukkula.

Ovládání hry je v jádru jednoduché. Dotykem se letadélko začne pohybovat dopředu a zároveň vzhůru a po uvolnění prstu začne klesat. Správným dotykovým ovládáním hráč docílí toho, že stroj bez nárazu dorazí do cílového hangáru. 

Retry vyšlo celosvětově 22. října na platformy iOS a Android. Rovio chce prostřednictvím studia LVL11 dokázat, že umí hledat i nové směry zábavy a možné alternativy k Angry Birds. Jak doopravdy úspěšně ale Retry bude, ukáže až čas a jeho výdělky. Hra je pochopitelně free-to-play, obsahuje bonusový materiál určený k mikrotransakčním nákupům.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama