LoL letos vydělá miliardu dolarů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka LoL letos vydělá miliardu dolarů

LoL letos vydělá miliardu dolarů

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

25. 10. 2014 10:47 3
Reklama

Autoři League of Legends s druhým dílem nijak nespěchají, dušují se dokonce, že žádný takový zřejmě nikdy nebude a vzhledem k tomu, že jejich titul stále hrají těžko uvěřitelné desítky milionů hráčů denně a že pořádané mezinárodní turnaje slaví rovněž velké úspěchy, tak ani nelze čekat, že by se na tomto přístupu v brzké době cokoli změnilo.

Od ledna do září hra dokázala vydělat již 924 milionů dolarů a oněch zbývajících 76 tak jistě nebude do konce prosince problém pokořit.

Podtrhují to i finanční výsledky, kterými se autoři ze studia Riot Games chlubí. Minulý rok na mikrotransakcích hra vydělala více než 600 milionů dolarů a umístila se tak jako pouze druhá nejvýdělečnější hra s podobným platebním modelem (F2P). Letos to ale bude jinak a vše momentálně nasvědčuje tomu, že League of Legends bude první a taktéž jako první zřejmě dokáže prolomit fantastickou bariéru jedné miliardy dolarů.

To není špatný výsledek na hru, která je šířena zdarma, co říkáte? Od ledna do září hra dokázala vydělat již 924 milionů dolarů a oněch zbývajících 76 tak jistě nebude do konce prosince problém pokořit. A zřejmě v tom Riot Games nebudou sami – online FPS CrossFire je ve stejném období na 897 milionech, Dungeon Fighter Online od Nexonu má 891 milionů a opodál stojí World of Warcraft se 728 miliony dolarů (připomínáme, že WoWku se v poslední době začalo opět více dařit a počet předplatitelů opět po letech roste).

LoLko zkrátka jede a nezalekne se ani konkurence – Dota 2 má na kontě 136 milionů dolarů a ve srovnání je tedy, alespoň z finančního hlediska, hotovým trpaslíkem. Byť se ani v tomto případě rozhodně nejedná o nikterak zanedbatelnou částku – naopak.

Závěrem nezbývá než smekat před takovýmto úspěchem a doufat, že značná část financí půjde do vývoje hry samotné – absence druhého dílu jistě nikoho příliš mrzet nebude pod tou podmínkou, že se ten stávající titul bude i nadále vyvíjet a půjde s dobou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama