Služby a vyhlášky v Cities: Skylines
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Služby a vyhlášky v Cities: Skylines

Služby a vyhlášky v Cities: Skylines

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

28. 10. 2014 09:39 1
Reklama

Záznam z nedávného živého hraní rozdělané hry od Paradoxu se soustředí na představení různých městských služeb a vyhlášek, se kterými si budeme moci v připravované městské strategii pohrát na příkladu nudného města Boreton z posledního traileru.

Video ukazuje, jakými způsoby je možné provést zajištění základních potřeb, elektřiny (návrat slaví elektrické dráty), vody, svozu odpadu, zdravotní péče a policejního dohledu. Policejní stanice, stejně jako zdravotnické kliniky nebo požární stanice, je dobré stavět na velkých silnicích, které zajišťují, že se k případné nehodě dostanou potřebné jednotky včas. Zelená aura na silnicích tedy nezobrazuje dosah či pokrytí, ale čas, který to zásahovému vozidlu bude trvat se do určitého bodu dostat. Zelenost je také ovlivněna šířkou silnice, neboť po několikaproudových silnicích se cestuje o poznání rychleji.

Více se dozvídáme o možnosti rozdělit své město na čtvrti, každou se svými vlastními vyhláškami. Téměř jako štetcem lze označit plochu nové čtvrti, pojmenovat si ji a nastavit její zaměření, případně omezit ji v různých směrech. Například lze nastavit, aby se ve čtvrti používalo méně elektřiny zavedením elektroměrů, které sice sníží spotřebu o 10 %, ale také budou stát něco navíc. Vývojáři pak ukazují, proč se vyplatí do budov nainstalovat detektory kouře, které snižují riziko požáru o 25 %.

Vyhlášky pokrývají více oblastí, například lze nastavit zaměření čtvrti na těžbu ropy či zemědělství, což změní vzhled průmyslových oblastí, nebo třeba nakázat recyklování odpadu, zakázat kouření nebo domácí mazlíčky, čímž můžete ovlivnit atraktivitu čtvrtí.

Služby a vyhlášky v Cities: Skylines
i Zdroj: Hrej.cz

Městská hromadná doprava vychází z Cities in Motion, tedy můžete stavět zastávky a přímo navrhnout autobusové linky. Hra dále nabídne vlakovou, letadlovou, lodní a i podzemní přepravu.

Na konci ukázky vývojáři dávají nahlédnout na rozlohu map, které poslední SimCity strkají do kapsy. Paradox společně s Colossal Order plánují umožnit města až pro milion obyvatel.

Hra ještě má před sebou kus cesty. Je třeba dodělat uživatelské rozhraní, některé budovy zatím nemají modely, ale viditelně už funguje herní "jakobyTwitter", pomocí kterého vám vaši obyvatelé dávají vědět, jak jsou s životem ve městě spokojení. Skylines by se měly dočkat vydání v prvních měsících příštího roku na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama