Prodá Facebook 100 milionů Riftů?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodá Facebook 100 milionů Riftů?

Prodá Facebook 100 milionů Riftů?

Ondřej Švára

Ondřej Švára

30. 10. 2014 10:45 1
Reklama

V příštích deseti letech by bylo skvělé prodat padesát až sto milionů virtuálních helem Oculus Rift. Nahlas si to přeje Mark Zuckerberg, zakladatel facebooku, který letos zařízení pro virtuální realitu koupil za dvě miliardy dolarů a s ním i stejnojmennou firmou, která jej vyvíjí.  

Ve svém prohlášení Zuckerberg uvedl, že pouze tak velký objem prodaných jednotek zajistí Oculus Riftu pozici zcela nové hardwarové platformy. Tedy takové, která se zařadí po bok fenoménů jako je samotné PC, web nebo mobilní telefon. 

Novou platformu chce z virtuální reality facebook opravdu udělat. Ovšem jak šéf firmy přiznal, je to běh na dlouhou trať. "Je těžké něco přesně předpovídat, ale nemyslím si, že bychom tak velký počet Oculus Riftů dokázali prodat v jen několika málo následujících letech," přiznal Mark Zuckerberg. 

Po předpokládaných deseti let, až se Oculus Rift opravdu rozšíří, získá podle facebooku nejen statut platformy, ale zároveň začne být zajímavý i jako nové odvětví byznysu. To kolem sebe začne budovat ekosystém spřízněných hardwarových i softwarových produktů. 

Zuckerberg nepřímo potvrdil, že letošní úvahy o směřování Oculus Riftu po jeho akvizici facebookem, byly správné. S facebookem opravdu nastupuje Oculus Rift na cestu, na níž budou počítačové hry jen jednou z mnoha byznysových odboček. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama