Disney Interactive se konečně daří
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Disney Interactive se konečně daří

Disney Interactive se konečně daří

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 11. 2014 15:38
Reklama

I Disney Interactive se přidává k většině a zveřejňuje finanční výsledky uplynulého kvartálu. A stejně jako ostatní, i Disney se má z čeho těšit a slaví velký návrat do černých čísel. Mamutí podíl na tom má především Disney Infinity a příchod verze 2.0.

Celkové roční příjmy společnosti činily 1,3 miliardy dolarů, z čehož samotný výdělek byl 116 milionů dolarů. Loňský rok je zároveň prvním, kdy je tato osamostatněná divize výdělečná. Například v roce 2010 společnost skončila se ztrátou 308 milionů dolarů, v roce 2011 byla celková ztráta 216 milionů a loni Disney Interactive tratili 87 milionů dolarů. Zpráva o výdělku je tak snad dobrým ukazatelem toho, že se snad již v budoucnu nedočkáme neblahých zpráv o propouštění této společnosti.

Výdělek posledního kvartálu pak slavil meziroční nárůst 13 % a činil 18 milionů dolarů. Výdělek za uplynulý kvartál mohl být ale dle vyjádření společnosti ještě podstatně lepší, a to pokud by titul Disney Infinity 2.0 nevyšel až na konci tohoto období. Z toho také vyplývá fakt, že se zatím nedozvídáme, jak dobře si Disney Infinity vede.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama