WCS finále ve SC II vyhrál Life
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka WCS finále ve SC II vyhrál Life

WCS finále ve SC II vyhrál Life

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

9. 11. 2014 18:02 1
Reklama

BlizzCon není jen místem, kde se mluví o hrách z portfolia slavných vývojářů, ale místem, kde se samotné hry hrají na té nejvyšší úrovni. Řeč je v tuto chvíli o WCS finále ve StarCraft II, v rámci kterého se do Anaheimu sjelo 16 nejlepších hráčů podle WCS žebříčku a utkali se spolu ve vyřazovacích soubojích od osmifinále až po finálovou bitvu.

Papíroví favorité, zejména Bomber a HyuN, však nevstoupili do turnaje přesvědčivě a vypadli ve čtvrtfinále, resp. hned v osmifinále. Bomber si v prvním kolem poradil s finalistou loňskéh ročníku Jaedongem 3:2 a HyuN nestačil na hráče s přezdívkou INnoVation. Jak už ale bylo řečeno, favorité se do dalších fází probojovávali jen stěží a po vynikajícím výkonu hráče Life proti Sanovi ve čtvrtfinále, které dopadlo pro prvního jmenovaného jednoznačně 3:0 byly semifinálové dvojice rozděleny následovně: MMA - Classic a Life - TaeJa. Zatímco se první klání hrálo pouze na čtyři zápasy, když MMA zvítězil nad Classicem 3:1, bitva Life vs. TaeJa došla až k rozhodujícímu pátému mači. Vše podstatně se začalo dít přibližně v 11. minutě zápasu, kdy se nechal TaeJa obklíčit, přišel o spoustu jednotek a nedokázal už na další útoky Zergů reagovat. Za dalších pět minut již bylo hotovo a celá show se připravovala na zahájení grandfinále mezi MMA a Life.

Finále se hraje na čtyři vítězné zápasy a nutno uznat, že Life své Zergy ovládá opravdu znamenitě. MMA s Terrany dokázal zvítězit jen jednou a podlehl v poměru 1:4 po další z vypjatých bitev. Life si za svůj výkon odnesl finanční odměnu 100 000 dolarů a titul WCS Global Champions. Bezprostředně poté, co vstal od počítače a došel si pro pohár, poděkoval všem přítomným fanouškům a svěřil se, že ani v nejmenším neočekával, že dokráčí až na vrchol: "Je to jako sen, díky všem fanouškům," uzavřel své letošní vystoupení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama