Ex-LucasArts chystají novou hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ex-LucasArts chystají novou hru

Ex-LucasArts chystají novou hru

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

19. 11. 2014 10:54 3
Reklama

Pokud vám něco říkají jména her jako The Secret of Monkey Island, Maniac Mansion, Loom nebo Day of the Tentacle, pak by vás mohlo potěšit oznámení nového projektu dvou autorů, které se na těchto klasických adventurách velkou částí podíleli. Legendy žánru, Roy Gilbert a Gary Winnick, přišli s kůži na Kickstarter, kde svůj Thimbleweed Park představili veřejnosti.

Grafické zpracování, hádanky, humor i uživatelské rozhraní hry by měly odkazovat na oblíbené point-and-clink adventury z přelomu osmdesátých a devadesátých let, na kterých Gilbert s Winnickem pracovali.

Adventura by měla sledovat příběh dvou detektivů, kteří mají za úkol objasnit záhadu mrtvého těla v řece nedaleko podivného městečka Thimbleweed Park, jehož dominantou je opulentní, leč zchátralý hotel a kdysi slavná největší továrna na polštáře v zemi. Do případu je zamotaná Delores, která se svými sourozenci řeší závět zesnulého bohatého strýčka, prokletý klaun Ransome, jenž se nikdy nemůže zbavit svého nalíčení, a také mrtvý Franklin, který se záhadně probouzí ve třináctém podlaží hotelu Edmund.

Hráči budou hrát se všemi pěti hlavními postavami a bude možné mezi nimi kdykoliv přepínat a řešit tak zapeklité hlavolamy. Avšak Thimbleweed Park by měl nabídnout dvě obtížnosti - lehkou a těžkou - kdyby se vám mozkové závity příliš zapalovaly.

Podívejte se na stránku projektu protkanou vtípky i vážnými informacemi a zvažte, zda se nestanete jedním z backerů. Za jediný den se Thimbleweed Parku podařilo vybrat téměř 50 % požadované částky od zhruba 3500 lidí. Není třeba pochybovat, že by se hra případně nezaplatila.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama