WoW má zpátky 10 milionů hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka WoW má zpátky 10 milionů hráčů

WoW má zpátky 10 milionů hráčů

Ondřej Švára

Ondřej Švára

20. 11. 2014 09:01 6
Reklama

Přestože se vydání datadisku Warlords of Draenor neobešlo bez komplikací a Blizzard musí odměňovat hráčskou trpělivost za problémy herních serverů, značka World of Warcraft díky zbrusu novému dodatku opět ožila a posílila. Počet předplatitelských registraci se totiž díky Warlords of Draenor opět přehoupl přes magickou hranici deseti milionů. 

Očekávané rozšíření Warlords of Draenor si během prvních čtyřiadvaceti hodin po vydání koupilo 3,3 milionu hráčů (alespoň to tvrdí Blizzard), a předplatitelská základna ve Wow tak nejenže zastavila svůj početní pád, ale vrátila se na někdejší slavné hodnoty. Více než deset milionů platících uživatelů mělo World of Warcraft na svém vrcholu v roce 2010 (konkrétně 12 milionů uživatelů). Naproti tomu letos v srpnu musel Blizzard přiznat, že se fanouškovská základna zmenšila téměř o polovinu na 6,8 milionu aktivních hráčů. 

Datadisky do Wow jsou pro Blizzard, zdá se, stále velmi lukrativním produkčním artiklem. Podobný efekt jako Warlords of Draenor totiž mělo i přede dvěma lety rozšíření Mists of Pandaria. Pravda, k dosažení magické desetimilionové hranice bylo tehdy potřeba oslovit "pouze" 900 tisíc hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama