Steam mění pravidla nakupování darů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam mění pravidla nakupování darů

Steam mění pravidla nakupování darů

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

25. 11. 2014 13:18 7
Reklama

Valve se opět ozývá a vedle úpravy pravidel pro vývojáře zveřejňující své hry v rámci služby Early Access upravuje také pravidla pro nákup a předávání dárků v rámci Steamu. Ta nově budou podstatně přísnější a ve své podstatě se dotknou mnohem širšího publika než pouze těch lidí, kteří dárky aktivně využívají pro potěšení svých blízkých či kamarádů.

Novinka se týká blokace dalšího prodeje takového dárku – nově zakoupené dary nepůjdou po následujících třicet dní dále prodat. Důvodem je snaha o ochranu koncového zákazníka a zamezení praktiky, kdy různí podvodníci dále prodali dárek s tím, že svoji původní platbu například stáhli či nějakým způsobem zablokovali. Samotný dárek se pak zablokoval a problémy měl tak akorát ten poslední článek řetězu – nic netušící a přitom poctivě platící zákazník.

Širší dopad může mít tato zpráva v tom ohledu, že různé stránky obchodují s klíči fungujícími právě jako dárky. Ty mohou tímto způsobem trpět, omezit své pole působnosti a zmenšit nabídku svým zákazníkům.

Jaký to bude mít dopad v reálu, to ukáže až budoucnost, vy se s námi ale podělte o své zkušenosti – nakupujete někdy Steam klíče z neoficiálních zdrojů? Pokud ano, měly některé z nich formu darů a neměli jste s nimi někdy nějaké potíže?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama