Kickstarter může dle Molyneuxe uškodit
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kickstarter může dle Molyneuxe uškodit

Kickstarter může dle Molyneuxe uškodit

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

3. 12. 2014 14:45 2
Reklama

Peter Molyneux o sobě nedal vědět pouze v souvislosti s nově oznámeným titulem The Trail, ale ozval se také ohledně své starší práce jménem Godus a vyjádřil se především k vydavatelskému fenoménu dneška – ke crowdfundingu.

Peter o Kickstarteru a podobných modelech financování širší veřejností mluví pěkně zostra a nijak si nebere servítky – dle jeho slov například Kickstarter a jeho nevhodná aplikace ve finále jeho vlastní projekt Godus dost poškodil. A navzdory svému prvotnímu nadšení nad takovouto možností financování projektu by se dnes obrátil jiným směrem, nebo by s podobnými prostředky alespoň nakládal jinak.

Dle Petera je totiž chybou vstoupit do Kickstarteru či do Steam Early Access bez konkrétní vize a dokonce i bez hratelné podoby hry. Zásadní je tedy dle něj mít na začátku a ještě před oslovením komunity hratelnou verzi vlastní hry a přesně definované další kroky vývoje. Ideálně například s demoverzí hry v ruce, s pomocí které mohou vývojáři svým fanouškům ukázat, do čeho vlastně investují své peníze.

Jde totiž o to, že ač se vývojáři snaží podřídit komunitě sebevíce, tak finální produkt přeci jen může mít jinou podobu a ve finále tím trpí tak akorát renomé samotného týmu. V případě Godusu například studia 22Cans a Petera Molyneuxe. Prvotní sliby dnes málokdy odpovídají konečné verzi reality. Dalším očividným rizikem je také přehánění slibů jen proto, aby vývojáři své peníze vůbec sehnali.

Inu, zajímavý pohled na věc, co říkáte? Ať už s něčím takový souhlasíte či nikoli, tak je nutno brát v potaz fakt, že tento komentář pochází od člověka, který své zkušenosti s Kickstarterem má. Lze tak tudíž očekávat, že když své následovníky před něčím varuje, tak moc dobře ví, o čem mluví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama