Komandér Shepard se zrodil coby žena
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Komandér Shepard se zrodil coby žena

Komandér Shepard se zrodil coby žena

Jiří Bigas

Jiří Bigas

10. 1. 2015 09:38 3
Reklama

Trilogie Mass Effect se vlichotila do přízně fanoušků mimo jiné vždy vítanou možností upravit si hlavního hrdinu k obrazu svému, a to včetně pohlaví. Hrát jste tak mohli klidně za Jirku Sheparda nebo Kristýnku Shepardovou. Vývojáři vám vnutili jen příjmení titulní postavy a hodnost komandéra.

Během uplynulých let vedli hráči opakovaně zdlouhavé diskuse o tom, nakolik je Shepardovo ženské alter ego kanonickou postavou, respektive jestli jsou si obě pohlaví v tomto směru rovna. O to větší překvapení vzbudilo včerejší odhalení animátora Jonathana Coopera, že úplně první koncept Shepardova modelu má jednoznačně ženské křivky.

Cooper, který v tuto chvíli pracuje na Uncharted 4: A Thief's End ve studiu Naughty Dog a v minulosti se coby vedoucí animátor v Ubisoftu Montreal podílel na vývoji Assassin's Creed 3, zveřejnil na Twitteru krátkou animaci s komentářem, že od doby, kdy dělal první testy k postavě, z níž se nakonec vyklubal Shepard, uplynulo právě 10 let. “Jo, komandér Shepard byl původně žena,” napsal jednoznačně Cooper, který se podílel na prvních dvou dílech trilogie.

Později doplnil, že podklady pro rozpohybování modelu si vypůjčil z Jade Empire, předchozího titulu od BioWare. Tým podle něj ale od počátku počítal s tím, že hráči umožní zvolit si pohlaví hlavního hrdiny.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama