SOE se trhlo od Sony, mění název
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka SOE se trhlo od Sony, mění název

SOE se trhlo od Sony, mění název

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

2. 2. 2015 19:04 1
Reklama

Sony Online Entertainment dosud byla videoherní divize společnosti Sony, pod kterou vydávala i vyráběla především onlinové hry. Stojí za známými sériemi EverQuest či PlanetSide, i za tituly jako například DC Universe Online, H1Z1, či The Matrix Online. Dneškem však SOE přestalo patřit japonské společnosti; novým vlastníkem se stala firma Columbus Nova.

Kdo je to Columbus Nova, ptáte se? Jedná se o investiční firmu, která v bývalém SOE viděla finanční potenciál a studio tak od Sony pořídila. Sony Online Entertainment se proto ode dneška nazývá Daybreak Game Company - vývojáři tak chtějí naznačit světlou budoucnost svého studia pod novým vlastníkem, nicméně by akvizicí měli nabýt značné svobody a nezávislosti.

Daybreak se chtějí dále soustředit na vývoj MMO her, v současnosti tedy na H1Z1 a připravované EverQuest Next. Jejich nové hry by se už měly ukázat i na jiných konzolích, třeba na Xbox One, jak se v tweetu radoval president nově pojmenovaného studia John Smedley.

V oficiálním oznámení na Redditu pak Daybreak hráče ujišťuje, že se pro ně jako pro koncové uživatele prakticky nic nemění. Vývojáři očekávají, že se nyní s větší podporou budou moci pustit do práce na rozšíření svých her na více platforem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama