Na Witness padly miliony z Braidu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na Witness padly miliony z Braidu

Na Witness padly miliony z Braidu

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

9. 2. 2015 07:48 3
Reklama

Druhá hra Jonathana Blowa, tvůrce logické plošinovky Braid, je ve vývoji dobrých šest let a za tu dobu se rozsah hry zvětšil minimálně trojnásobně. Z plánovaného osmihodinového logického výletu po tajemném ostrově se nyní můžeme těšit na řešení 677 puzzlů v až čtyřicetihodinové sérii hlavolamů.

Roky vývoje si nicméně vyžádaly veškerý výdělek, který Blow utržil ze hry, jež ho učinila milionářem.

Braid se stále dobře prodává na žijících platformách, ale dvě z největšíh platforem, Xbox 360 a PlayStation 3 jsou v součanosti na sklonku svého života. Lidi už tam moc digitálních her nekupují."

"Výdělek z Braidu nestačí na pokrytí nákladu celého týmu. Půjčil jsem si spoustu peněz, abych dokončil The Witness. Tak doufám, že až bude hotový, někdo si jej koupí," říká Blow v rozhovoru pro Engadget.

The Witness minulý měsíc dosáhl důležitého milníku, kdy byly dokončené poslední z 677 puzzlů a týmu zbývají už jen dokončovací práce.

Za dvacet let mi bude jedno, jestli jsme potřebovali dalších 6 měsíců nebo rok na dokončení hry. Bude mi záležet na kvalitě hry, kterou si lidé zahráli. Byla by škoda obětovat něco z této kvality, jen abychom hru vytlačili o něco dříve. Přesto chápu lidi, kteří na hru už dlouho čekají."

Informace o hře Blow úmyslně drží pod pokličkou, nicméně pár základních principů už známe. Hra bude vycházet ze staré herní série Myst a nabídně 11 různých oblastí, ve kterých budeme řešit hlavolamy založené na jednoduchém principu tahu linky, která se však musí podřizovat určitým pravidlům. K dokončení hry je třeba projít pouze sedm nebo osm oblastí, ale vyřešení hlavolamů nad rámec povinného minima hráče určitým způsobem odmění.

Datum vydání The Witness stále nemá, nicméně by měl stále vyjít na ohlášené PC, PS4 a iOS a později možná i na jiné platformy.

The Witness je desetkrát větší než Braid

Autor jedné z prvních masivně úspěšných moderních indie plošinovek Jonathan Blow se na Twitteru vyjádřil, že jeho netrpělivě očekávaná novinka The Witness je desetkrát větší než Braid. Když se pokusil o takzvaný speedrun, hra mu i přes zběsilé tempo spolkla přes šest hodin.

Ačkoli The Witness stále není hotový, hru prý v této podobě pokořil za 380 minut. Blow nicméně podotkl, že s tím, jak se bude hrát blížit vydání se může ještě čas potřebný k dohrání dále měnit. V tuto chvíli dobrodružství obsahuje 677 puzzlů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama