Warner Bros. pohřbili No One Lives Forever
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Warner Bros. pohřbili No One Lives Forever

Warner Bros. pohřbili No One Lives Forever

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

2. 3. 2015 09:25 6
Reklama

Takřka před rokem vzplanula u fanoušků hry No One Lives Forever nová naděje, že by se jejich oblíbená hra mohla vrátit - ať už v podobě remasteru, anebo rovnou novým dílem. Hybatelem se stala společnost Night Dive, která usilovala o ochrannou známku No One Lives Forverer a slibovala další plány. Bohužel, celá situace po vleklých jednáních skončila nezdarem.

Největším kamenem úrazu byl fakt, že zatímco získat trademark nebylo tak složité, bez práv na jeho využití se na něj mohli vývojáři z Night Dive jenom koukat. Následovala tedy detektivní práce, na jejímž konci mělo vypadnout jméno vlastníka práv, s No One Lives Forever je to ale trochu složité.

Hra byla vyvinuta firmou Monolith a vydávána pod hlavičkou Fox Interactive. Později ale byli vývojáři skoupeni firmou Warner Bros. a Fox se stal součástí Vivendi, které se později sloučilo s Activision. Nakonec se ukázalo, že tím, kdo by měl být ze strany Night Dive osloven, je právě Warner Bros., jejíž zástupci však nechtěli o podobných námluvách ani slyšet.

V prosinci loňského roku vydalo WB stanovisko, že by neoprávněné zacházení se značkou NOLF mohlo skončit u soudu, a ani po dalších jednáních své rozhodnutí nezměnilo. V únoru padlo definitivní ne a zdůraznění, že Warner Bros. si jednak nepřeje vydat updatovanou verzi NOLF a jednak na čemkoliv spolupracovat s vývojáři z Night Dive.

Fanoušci tedy mají zase jednou smůlu, což je vzhledem k nedoceněným kvalitám hry poměrně škoda. Osud hry, pokud nějaký, teď leží v rukou Warner Bros., pokud bych si ale měl tipovat, na brzké oznámení čehokoliv souvisejícího s NOLF to už nevidím...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama