GDC 15: Valve neříká ne VR verzi Half-Life 3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GDC 15: Valve neříká ne VR verzi Half-Life 3

GDC 15: Valve neříká ne VR verzi Half-Life 3

Jiří Bigas

Jiří Bigas

6. 3. 2015 08:34 7
Reklama

Ve světle posledních dní a událostí to muselo napadnout snad každého. Valve chce Half-Life 3 uvést na trh spolu s periferií pro virtuální realitu. To bude ten velký pokrok, na který vývojáři čekají tak dlouho. Co na to ale říkají samotní autoři?

Zdá se, že navzdory mnohým spekulacím a předpokladům, jak tahle konstrukce dává rozum, ve Valve zatím nepadlo definitivní rozhodnutí, a jasno tak prý není. Virtuální realita by s novým dílem série Half-Life mohla docela dobře fungovat a mít smysl, ale třeba se to nakonec ukáže jako slepá kolej. Jako ostatně celá momentální fascinace VR technologiemi.

“Neříkáme ne,” odpověděl v rozhovoru pro Kotaku na otázku, zda je možné, že se Half-Life usídlí ve virtuálních brýlích, programátor Valve Jeep Barnett. “Naším nejcennějším zdrojem je čas a nemáme ho dost na to, aby naši lidé mohli udělat vše. Chtěli bychom udělat všechny naše značky ve VR? Rozhodně. Ale nemáme dostatek času ani lidí,” popsal situaci ve firmě Barnett s tím, že se musí pečlivě rozhodnout, která z her by seděla virtualitě nejlépe a využila jejích předností.

Barnett přiznal, že už si s Half-Lifem ve VR trošku hráli a během experimentování využili některé propriety z tohoto světa. To ale samo o sobě ještě nic nezaručuje. Neznamená to, že se dočkáme prvních dvou dílů s oficiální podporou virtuální technologie, ani to není důkazem toho, že by byl na světě prototyp Half-Life 3, který poběží také/exkluzivně na helmách a brýlích, s nimiž se v posledních 12 měsících doslova roztrhl pytel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama