Turecko zvažuje zákaz Minecraftu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Turecko zvažuje zákaz Minecraftu

Turecko zvažuje zákaz Minecraftu

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

11. 3. 2015 07:22 7
Reklama

Ne, fakt. Turecká vláda si objednala studii, která měla původně zjistit, zda oblíbená hra nepropaguje násilí vůči ženám. Násili páchané na ženách je v Turecku stálý problém, ale hledat jej v Minecraftu je přinejmenším trochu zvláštní. Nicméně studie zjistila, že Minecraft navádí hráče k násilí obecně a doporučuje hru úplně zakázat.

Výzkum provedený ministerstvem pro rodinu a sociální politiky údajně říká, že "ačkoliv hra může být chápána jako podporující tvořivost v dětech tím, že je nechá stavět domy, farmy a mosty, hráči musejí zabíjet moby (agresivní příšery), aby své budovy ochránili. Ve zkratce, hra je založena na násilí."

Generální ředitelství dětských služeb spadající pod turecké ministerstvo se obává, že si některé děti mohou splést skutečný svět se hrou a uvěřit, že trápení zvířat jim nezpůsobuje bolest. K tomuto závěru došlo na základě případu devítiletého hráče Minecraftu. Hra, zřejmě v singleplayeru, navíc může děti vést k společenskému odloučení, zatímco v multiplayeru k šikaně a zneužívání. Děti si prostě nevyberou.

Studie byla zaslána právnímu oddělení tureckého ministerstva s instrukcemi začít okamžitě připravovat zákaz hry. Nicméně, Minecraft, i přes svoji zjevnou škodlivost, zatím nebyl nikde po světě zakázán.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama