Jak bojuje  Paradox proti pirátům?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak bojuje Paradox proti pirátům?

Jak bojuje Paradox proti pirátům?

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

15. 3. 2015 10:11 10
Reklama

Švédský vydavatel slaví prodejní úspěchy se svou městskou stavitelskou simulací Cities: Skylines, které se staly jejich nejrychleji prodávaným titulem. A vypadá to, že budoucnost bude růžová pro společnost známou svým zaměřením na strategické PC tituly jako Europa Universalis, Crusader Kings nebo Cities in Motion.

S tituly jako Magicka 2 a Pillars of Eternity na cestě Paradox vysvětlil, jakými způsoby postupují proti pirátům. Žádný SecuROM, žádné Denuvo, ani always-online, tituly od Paradoxu dostanou tolik častých updatů zdarma, že automatické aktualizace přes Steam se prostě projeví jako snažší přístup než crackování a stahování nejnovějších verzí.

Shams Jorjani, který se ve firmě stará o akvizici nových titulů (a je viceprezidentem jednorožčí divize, ať to znamená cokoliv), tvrdí, že to celé tkví v zajištění, že zaplacená verze hry bude vždy ta lepší. Například Magicka svého času dostala během 13 dnů celých 14 updatů. Piráti se prý po chvíli přestali namáhat, protože autoupdate na Steamu byl prostě snazší.

Jorjani také zveřejnil, že den po vydání Cities: Skylines byl podíl upirátěných kopií 16%. Nejlepším DRM podle Jorjaniho je Steam Workshop, který v případě městské simulace nabízí rychlý přístup k bezpočtu modů, nových map, budov a mechanismů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama