Připravují se stolní hry podle Pillars of Eternity
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Připravují se stolní hry podle Pillars of Eternity

Připravují se stolní hry podle Pillars of Eternity

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

6. 4. 2015 09:00 5
Reklama

Fantasy RPG Pillars of Eternity nezůstane pouze na našich počítačích. Generální ředitel Obsidian Entertainment Feargus Urquhart prozradil, že studio brzy oznámí rovnou dvě společenské hry, karetní a klasická pen-and-paper, které vycházejí ze světa čerstvě vydané hry.

Karetní hra bude odhalena v příštím updatu backerům z Kickstarteru. Nebude se jednat o žádnou sběratelskou hru ve stylu Magicu. V karetních Pillars of Eternity budou až čtyři hráči mít na starost skupiny hrdinů, se kterými se mohou pustit do průzkumu dungeonů nebo s armádami vyrazit do bojů s ostatními hráči. Návrh hry má na starost Chris Taylor, který pracoval jako hlavní designer Falloutu a hra půjde nejprve s kůží na Kickstarter.

Obsidian také pracuje na podobě papírové hry ve stylu D&D nebo Dračího doupěte. Tady však ještě příliš daleko nepokročili, stále probíhají diskuze nad podobou pravidel a vývojáři se rozhodují, zda užít pravidla z počítačové hry, nějakou jejich verzi či pravidla z jiného systému.

Nicméně s rozšiřováním světa mimo formát počítačové hry to Obsidiani myslí vážně a měli bychom očekávat, že se v budoucnosti objeví nejen stolní hry podle Pillars of Eternity, ale studio plánuje vydat i knihy z nového světa, které by mohly rozvést jeho bohatou historii.

Osobně by mi vůbec nevadila nějaká stavitelská hra, ve které bychom se starali o svoji pevnost. Správa a expanze vlastního hradu jsou v Pillars of Eternity představeny poměrně brzy a společně s hlubokým dungeonem pod hradem vytvářejí velkou nepovinnou část hry, ve které můžete strávit spoustu hodin. Deskový spin-off se tak přímo nabízí, nemyslíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama