Mojang 2 roky neřešil chybu v Minecraftu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mojang 2 roky neřešil chybu v Minecraftu

Mojang 2 roky neřešil chybu v Minecraftu

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

20. 4. 2015 09:46 1
Reklama

Švédští vývojáři ze studia Mojang už dávno nejsou jen malým nezávislým studiem, které provozuje svoji malou nezávislou hru. Mojang má Minecraft, miliony hráčů, spoustu peněz a poměrně velký tým lidí. Jak je tedy možné, že vývojáři dva roky ignorovali natolik závažnou chybu, která mohla vést ke snadnému shazování online serverů se zmiňovanou hrou?

Stejnou otázku si pokládá i programátor Ammar Askar, který před dvěma lety v tichosti tento problém nahlásil Mojangu a zároveň poprosil o zvýšení frekvence vydávání oprav a záplat ze tří měsíců na jeden. Odpověď ale nedostal.

„Na jednu stranu jsem nechtěl upozornit na tak velkou zranitelnost všech serverů, na druhou stranu ale Mojang selhal v tom, aby ji napravil,“ popisuje Askar své uvažování před tím, než o celé situaci začal mluvit otevřeně prostřednictvím portálu Ars Technica.

Až poté vývojáři skutečně zareagovali a necelý den od zveřejnění článku Ammara Askara vydali update na verzi 1.8.4, ve kterém opravují několik hlášených problémů s ochranou. Na Twitteru pak reagoval i vývojář Nathan Adams, který potvrdil, že v updatu 1.8.4. bylo opraveno hned několik děr, dokonce i vážnějších než ty, které popisuje Askar. Vše tedy dobře skončilo, nakolik v tom ale hraji roli náhoda a nakolik značně laxní přístup vývojářů, už necháme na vás.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama