Součástí GTA V je i kovboj John Marston
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Součástí GTA V je i kovboj John Marston

Součástí GTA V je i kovboj John Marston

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

22. 4. 2015 10:24 8
Reklama

Probírání dat Grand Theft Auto V plodí stále zajímavější výsledky a po zombiích a koních, o kterých jsme vás informovali minulý týden, dokázali modaři vytáhnout z dosud nedostupných částí složek texturu obličeje Johna Marstona - hlavního hrdiny hry Red Dead Redemption - a také drobné reference pojící se s již pravděpodobně mrtvým projektem Agent.

První důkaz přinesl člen komunity s přezdívkou Glumok, který zveřejnil seznam složek, mezi kterými je jméno zmiňovaného Johna Marstona, ale také například Nika Bellice, a přidal rovněž texturu obličeje slavného kovboje. Vzhledem k tomu, že je zpracována kompletně včetně vousů a vlasů, nepůjde přímo ve hře změnit, proto je možné, že pokud se v GTA V objeví, poslouží jako vzhled některé z NPC. Prefix „_mp“ v názvu složky pak naznačuje, že by se Marston a ostatní kumpáni z jiných her od Rockstaru mohli objevit v multiplayeru.

S tím se samozřejmě pojí i informace o koních, které bylo možné najít i ve složkách předchozích verzí hry pro PlayStation 3 a X360, nicméně v PC verzi jsou údaje o fyzikálním modelu uloženy ve složkách „dlcpacks“ a „mpheist“, což by mohlo vést - hádáte správně - k DLC s novými heisty. Bez ohledu na obsah případného DLC by to bylo rozhodně žádoucí, pětice heistů, sic velkých a rozložených na jednotlivé mise, došla hráčům povážlivě rychle.

Součástí GTA V je i kovboj John Marston
i Zdroj: Hrej.cz

Poslední záležitost se týká hry Agent, kterou Rockstar před lety představil na E3 jediným obrázkem a od té doby v této souvislosti mlčí. Mezi tunou balastu objevili fanoušci obrázek s nápisem „Agent test reel“, který sice v tuto chvíli nemá s ničím dalším žádnou spojitost, ale znáte to - naděje umírá poslední.

Na každý pád je ale nutné znovu se ptát, co všechny tyto věci ve složkách GTA V vůbec dělají? Jsou opravdu jednotlivé hry natolik provázané, že vývojáři jednoduše berou pro každý nový projekt jádro souborů, společné pro všechny tituly, anebo jde jen o nějakou zábavnou hru mezi vývojáři a fanoušky? Do určité míry se přikláníme k názoru, že tím Rockstar podporuje modifikace, jež se staly v rámci série na PC tradicí, pořád je ale na jejich počínání cosi zvláštního.

Součástí GTA V je i kovboj John Marston
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama