Zaklínač 3 vychází vstříc pirátům
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zaklínač 3 vychází vstříc pirátům

Zaklínač 3 vychází vstříc pirátům

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

13. 5. 2015 08:19 23
Reklama

Vývojáři ze studia CD Projekt RED už mnohokrát dokázali, že jim vedle byznysu jde stejnou měrou také o hráče a svým přístupem nás o tom přesvědčují neustále. V případě třetího Zaklínače, který vychází už příští úterý, učinili ústupek vpravdě nečekaný a slíbili, že první patch bude možné nainstalovat i na pirátskou kopii hry.

Na rozdíl od restrikcí a kladení překážek tak jdou polští vývojáři na ruku početné skupině hráčů, která není ochotná za hry platit, nicméně za svou vstřícnost právem očekávají podobně vstřícnou reakci i od pirátů. Tzv. day one patch, na kterém se ve studiích CD Projektu pracovalo usilovně poté, co byla hra odeslána do lisovny, je totiž natolik zásadní a důležitý, že vývojáři jednoduše nechtějí, aby kdokoliv hrál Zaklínače 3 bez jeho aplikování. Je však logické, že i přes to apelují na všechny, aby hru místo stažení z torrentu zakoupili.

Směrem k pirátům pak vyslali zprávu, ve které uvádí pochopitelné důvody a snaží se nepoctivé hráče přesvědčit: "Zaprvé, souvisí to [nákup hry] s naší výplatou, což vás pravděpodobně nezajímá. Zadruhé ale dostanete 16 bezplatných DLC, které obsahují tunu skvělých věcí, včetně nových questů, módů atd." Dále pak vývojáři dodávají, že hra stojí na GOGu pouhých 32 dolarů (ve skutečnosti stojí základní verze 35 eur - pozn. red.) a za takovou cenu hráči dostanou nepředstavitelné množství herního obsahu. "Skutečně, tohle není 8hodinová koridorovka za 60 doláčů. Tahle hra je tak velká jako Skyrim a možná ještě větší," dodávají.

Zda se jim jejich plán povede a bude slavit úspěch, je zatím pouze předmětem dohadů, je nicméně příjemné sledovat, že před piráty nezavírají lidé z CD Projektu RED oči a snaží se proaktivně bojovat proti nelegálnímu stahování softwaru. Jejich nabídka je víc než slušná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama