Některé mody pro GTA V obsahují malware
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Některé mody pro GTA V obsahují malware

Některé mody pro GTA V obsahují malware

Jiří Bigas

Jiří Bigas

15. 5. 2015 08:38 8
Reklama

Před pár dny jsme vás lákali na zajímavě vyhlížející mod Angry Planes pro GTA V. Ukázalo se ale, že to od nás byl tak trochu danajský dar. Modifikace totiž obsahuje škodlivý software, jak později vyšlo najevo, za což se vám omlouváme.

Že s tímto modem není něco v pořádku (a nejen s ním), zjistili uživatelé diskuzí na GTAForums.com. Teď to vypadá, že obsahuje nějaký druh trojského koně nebo spyware. Situace ale není úplně jasná, protože se problém zřejmě netýká všech, kteří si modifikaci stáhli. Je tak docela dobře možné, že škodlivý software obsahuje jen nějaká verze, do níž malware mohl vložit někdo jiný než samotný autor modu.

Pokud se domníváte, že by se vás problém mohl týkat, měli byste hledat závadné soubory init.exe a fade.exe. Jestliže je najdete, řada lidí doporučuje preventivně změnit rovněž nejrůznější vámi používaná hesla. Vedle Angry Planes se má tento problém týkat i modifikace NoClip a možná některých dalších. Při jejich vybírání a instalování tak buďte nanejvýš obezřetní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama