Toto mohl být nejlepší herní Star Trek
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Toto mohl být nejlepší herní Star Trek

Toto mohl být nejlepší herní Star Trek

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

24. 5. 2015 10:11 4
Reklama

Studio Looking Glass je mezi herními fajnšmekry známé jako skutečně legendární místo, kde nejen vznikly úžasné hry jako System Shock nebo Thief, ale hlavně se k vývoji samotnému přistupovalo zcela odlišně, než bylo i na tehdejší divoké poměry obvyklé. Vytvořit zcela nový herní žánr? Žádný problém. Ustanovit pravidla, podle kterých se pak dvacet let budou hry řídit? Ale prosím, beze všeho!

V Looking Glass ale nebylo vše růžové a kromě toho, že se jejich hry nikdy neprodávaly v milionových číslech, firma jednoduše neměla štěstí na vydavatele. Jedním z takových nešťastných projektů byla i hra na motivy seriálu Star Trek: Voyager. O její existenci jsme doposud měli poměrně dost informací, ale chyběly jakékoliv obrázky, které by nám alespoň vzdáleně přiblížily, o co vlastně šlo. To se teď změnilo. Jeden z původních vývojářů, Mark Lizotte, totiž zveřejnil přes dvacet obrázků, které se mu válely na disku. Je na nich zachyceno poměrně velké množství prostředí, které nám dávají alespoň částečnou představu o tom, co měl být herní Voyager zač.

Toto mohl být nejlepší herní Star Trek
i Zdroj: Hrej.cz

V celkem třech herních epizodách jsme se měli vtělit postupně do rolí všech "podstatných" členů posádky, počínaje kapitánem Kathryn Janewayovou a důstojníkem Tuvokem rozhodně nekonče. Pohyb po prostředí se měl velmi podobat hrám jako Atlantis nebo Myst, tudíž plně trojrozměrné, ale svázané předepsanými cestičkami. Z obrázků na vás jednoznačně dýchne atmosféra původního seriálu, což není ani trochu náhoda.

Lidé z Looking Glass totiž měli možnost strávit celé dva dny přímo ve studiu, kde se seriál natáčel a převedení do hry tedy mohlo být stoprocentní. Vývoj Voyageru probíhal mezi lety 1995 až 1997, kdy z projektu odstoupil vydavatel, firma Viacom. Hra byla zrušena, spousta vývojářů v čele s Kenem Levinem z Looking Glass odešla a založila si novou firmu - Irrational Games. Ale to je už úplně jiný příběh. O zrušených hrách, včetně "Trekkie" záležitosti Secret of Vulcan Fury, jsme se nedávno bavili ve vidcastu. Jirka navíc rozehrál v našem nekonečném let's play seriálu hry jako The Fallen nebo Star Trek: 25th Anniversary, tudíž pokud máte chuť se dozvědět o tomto fenoménu ještě mnohem víc, směřujte své kroky tam. Ale až poté, co si prohlédnete naší megagalerii obrázků z Voyageru!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama