XCOM 2 vyjde ještě letos, ale jen na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka XCOM 2 vyjde ještě letos, ale jen na PC

XCOM 2 vyjde ještě letos, ale jen na PC

Jiří Bigas

Jiří Bigas

1. 6. 2015 15:47 25
Reklama

Vše, o čem se spekulovalo, byla pravda. Společnosti 2K Games a Firaxis Games právě oznámily, že už nějaký čas pracují na pokračování vysoce ceněné tahové strategie XCOM: Enemy Unknown, které vyjde ještě letos.

Hra se jmenuje jednoduše XCOM 2 a na pulty obchodů má dorazit už v listopadu, což je velké překvapení. Co je ale ještě větší, titul údajně vyjde jen na PC, i když reboot z roku 2012 se objevil rovněž na konzolích, kde sklidil samé pochvaly. Jak už se o víkendu spekulovalo, pokračování XCOMu se vyklubalo z dříve teasovaného projektu Advent. Čili zatím žádný BioShock.

V pokračování zasazeném do budoucnosti vzdálené 20 let po událostech prvního dílu Zemi vládnou po prohrané válce mimozemšťané a jsou to naopak lidé, kteří se prostřednictvím zbytků organizace XCOM snaží guerillově útočit na novopečené správce modré planety. Zdali se jim podaří vymanit matičku Zemi z jejich područí, už bude záležet jen na vaší šikovnosti. Hra má obsahovat procedurálně generované úrovně a ještě větší pozornost prý bude věnována možnostem úpravy jednotlivých vojáků.

Chybět pochopitelně nebudou ani nové druhy emzáků a třídy vašich svěřenců, kteří proti nim budou bojovat. Díky orientaci na PC by také vývojáři z Firaxis rádi nabídli hlubší podporu modifikacím než dříve. Další podrobnosti se dozvíme ještě tento měsíc a my nepochybujeme, že to bude v Los Angeles na E3, kde nebudeme chybět.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama