XCOM 2 bude mít vždy jiné mapy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka XCOM 2 bude mít vždy jiné mapy

XCOM 2 bude mít vždy jiné mapy

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

5. 6. 2015 08:37 6
Reklama

Pokračování rebootu strategické série XCOM nabídne hráčům mnohem rozmanitější svět, než který mohli navštívit v Enemy Unknown. Jedna z připomínek, kterou tvůrci často slýchali, byla, že ve hře je příliš málo map a ty se brzy ohrají. I přesto, že v Enemy Unknown bylo přes 80 různých úrovní, s pokračováním se chtějí lidé z Firaxis tomuto pocitu vyhnout a fanouškům nabídnou rovnou nekonečně mnoho map.

S automatickou generací map si pohrávali již při tvorbě prvního dílu, ale tehdy si uvědomili, že náhodně poskládané mapy nejsou moc zábavné, a proto se nakonec ručně pustili do navrhování herního světa. V druhém díle však vývojáři přišli s novým systémem procedurální generace map, který přirovnávají k sešívané dece.

Herní mapy tak budou sestaveny z připravených větších a menších parcel, do kterých se budou zasazovat různé budovy, parky a prostranství, a tak se vytvoří mapa, na které se bude daná mise odehrávat. Budovy, ať už velké vědecké komplexy nebo menší čerpací stanice, navíc budou kompletně zničitelné, včetně probouratelných stropů a podlah. Algorytmy se také postarají o doplnění map o detaily, jako jsou třeba auta v ulicích, rozmístěn lamp, telefonních budek a bezpečnostních kontrol.

A i kdyby někomu nestačila základní databáze připravených budov, podpora modů by měla zajistit, že si budeme moci do hry přidat nové budovy vytvořené komunitou.

Znovuhratelnost chtěj vývojáři z Firaxis dále podpořit i jinak. I sekundární cíle budou v každé misi jiné a napojené na aktuální podobu mapy. Jednou budeme muset proniknout k nepřátelským počítačům a ukrást z nich data, jindy vyhodit do povětří budovu a podnítit tak vzdor mimozemským vládcům. Každý průchod hrou by tak měl být znatelně jiný.

XCOM 2 vyjde letos v listopadu (prozatím) pouze na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama