Autoři World of Tanks oživí Master of Orion
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři World of Tanks oživí Master of Orion

Autoři World of Tanks oživí Master of Orion

Jiří Bigas

Jiří Bigas

9. 6. 2015 10:23 4
Reklama

Kultovní tahová 4X sci-fi strategie z roku 1993 se po dvaadvaceti letech od svého debutu znovu hlásí o slovo. V červenci 2013 koupila autorská práva na značku Master of Orion firma Wargaming.net, která teď oznámila reboot celé série.

Klasika, které inspirovala hry jako Galactic Civilizations, Space Empires, Star Trek: Birth of the Federation a dodnes se těší velké popularitě pamětníků, jak dokládá třeba její open source alternativa FreeOrion, si dala opravdu dlouhou pauzu. Pokračování s podtitulem Battle at Antares z roku 1996 se těšilo velké oblibě i u nás, ale Master of Orion III z roku 2003 už nedokázal na původní legendu důstojně navázat. Nejvyšší čas napravit pošramocenou reputaci sérii a pokusit se ji znovu katapultovat na výsluní, dokud někdo její slávu pamatuje.

Wargaming, který práva na Master of Orion získal v dražbě po bankrotu Atari, dnes oznámil, že do rebootu se pod jeho bedlivým dozorem pustí trochu překvapivě téměř neznámý argentinský tým NGD Studios, kterému ale pomohou někteří klíčoví vývojáři původní hry. Samozřejmostí má být moderní interface, zcela nová grafika i čerstvý dabing, o který se mají postarat známí herci. Nováčkům mají pomoci dostat se do tajů hardcore strategie tutoriály, o kterých jsme si mohli nechat v polovině devadesátých let tak maximálně zdát.

Základní koncept hry by ale měl zůstat beze změn. Stále budete muset kolonizovat cizí světy, vyvíjet nové technologie, starat se o svou populaci, tahat za diplomatické nitky a v neposlední řadě samozřejmě také válčit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama