Sledujte gameplay záběry z XCOMu 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sledujte gameplay záběry z XCOMu 2

Sledujte gameplay záběry z XCOMu 2

Marek Švrkala

Marek Švrkala

16. 6. 2015 20:01 8
Reklama

XCOM 2 byl odhalen na začátku června jako pokračování oceňovaného XCOM: Enemy Unknown. Tvůrci z Firaxisu před 14 dny ukázali pouze několik screenshotů a CG trailer, dnes ale v pořadu IGN, kam se vypravil výřečný producent Garth Deangelis, prezentovali první gameplay záběry.

Dvacet let po událostech v Enemy Unknown je organizace XCOM v obrácené pozici. Zemi totiž vládnou mimozemšťané s jednotkami Adventu a vy se planetu prostřednictvím organizace ukrývající se kdesi v podzemí pokusíte získat zpátky. Nové herní pojetí přitom bylo chytře implementováno do herních mechanik. Nepřátelům kupříkladu zůstanete skryti v mlze do té doby, než se odhalíte (ať už záměrně, nebo náhodou). Můžete tak plánovat různá přepadení a snažit se překvapit mimozemské hlídky.

Z gameplay dema se také zdá, že autoři vsadili na filmovější přístup než v předchozím díle a tahy tak častěji střídají různé cut-scény, což vůbec nevypadá špatně. Mise jsou opět procedurálně generované, mění se jak samotná geometrie map, tak sekundární cíle jednotlivých úrovní, což by mělo prodloužit hratelnost.

Chybět pochopitelně nebudou ani různé nové taktiky, nepřátelé, schopnosti nebo vybavení. Zaujme třeba dron zvaný Gremlin, kterého ovládá nová třída specialisty. Jeho Dron může hacknout terminál, obrannou věž nebo omráčit protivníky. Novinkou je také odnášení mrtvých nebo zraněných vojáků na zádech z bojiště na speciální místo, kde budete moci sebrat jejich vybavení. V některých oblastech se pak dají očekávat další změny, o nichž nás tvůrci hodlají informovat v nadcházejících měsících. XCOM 2 je plánovaný na listopad tohoto roku, a to zatím exkluzivně pro PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama