Nejoblíbenější Batmani autora Arkham Knighta
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nejoblíbenější Batmani autora Arkham Knighta

Nejoblíbenější Batmani autora Arkham Knighta

Jiří Bigas

Jiří Bigas

3. 7. 2015 07:59 2
Reklama

Britský vývojář Sefton Hill, který spolu s kolegou Jamiem Walkerem založil tým Rocksteady Studios a je coby režisér podepsán pod arkhamskou trilogií, se pochlubil s tím, jaké adaptace a momenty z historie Batmana se jemu osobně líbí nejvíce.

V rozhovoru pro britskou mutaci Oficiálního PlayStation magazínu si vybral jeden komiks, jeden film a jednu hru, které považuje za nejzdařilejší interpretaci Temného rytíře. “Dlouhý Halloween. To je moje nejoblíbenější kreslené dobrodružství,” prohlásil Sefton Hill na adresu komiksu, který inspiroval nejen Arkham Asylum, ale i Temného rytíře Christophera Nolana z roku 2008. Původně třináctidílná sága Jepha Loeba a Tima Salea z let 1996 až 1997 je všeobecně považována za jednu z nejzdařilejších a v letech 2008 a 2009 vyšla i u nás v českém překladu ve dvou knihách.

A který film se líbí muži číslo jedna v arkhamské sérii? “Mám opravdu rád původní snímek Tima Burtona. Když se ohlédnu zpátky, byla to jedna z věcí, která ovlivnila hry v mnoha ohledech,” dodal na adresu trháku z roku 1989, v němž si roli Bruce Waynea střihl Michael Keaton, kterému více než zdatně sekundoval Jack Nicholson coby Joker, dlouhá léta považovaný za nedostižného.

Pokud jde o nejoblíbenější hru, odpověď Seftona Hilla vás zřejmě nepřekvapí. “Hádám, že budu trochu podvádět s touhle poslední věcí, ale vyberu Arkham Knight,” směje se. “Strávili jsme s ním více než tři roky života a je vyvrcholením všeho, co jsem dosud udělali,” dodal s uspokojením.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama