Shenmue 3 je v Top 10 na Kickstarteru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Shenmue 3 je v Top 10 na Kickstarteru

Shenmue 3 je v Top 10 na Kickstarteru

Jiří Bigas

Jiří Bigas

7. 7. 2015 09:09 1
Reklama

Příspěvky na Shenmue 3 ještě ani neskončily (do konce Kickstarteru zbývá 10 dní) a dlouho očekávané pokračování kultovní ságy se přitom už vyhouplo mezi desítku nejúspěšnějších projektů v historii této crowdfundingové služby.

S bezmála 4,5 miliony dolarů obsadilo Shenmue 3 poslední místo v Top 10. Alespoň prozatím. Plán už splnili autoři s pomocí fanoušků na 221 procent, z čehož by určitě měl radost nejeden soudruh. Před Suzukiho titul se přitom dokázaly protlačit takové kickstarterové hity jako androidí konzole Ouya, chytré hodinky Pebble nebo přehrávač Pono Music.

Jediná další videohra, která se do desítky nejúspěšnějších projektů probojovala, je duchovní nástupce Castlevanie nazvaný Bloodstained: Ritual of the Night s pěti a půl miliony dolarů na kontě. Shenmue 3 už přitom ukořistila titul pro projekt, který na Kickstarteru nejrychleji vybral jeden milion dolarů, čímž se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů.

Otec hry se v té souvislosti nechal slyšet, že titul bude ještě lepší, pokud se fanouškům nakonec podaří dosáhnout až na metu 10 milionů dolarů. Přesto prý nebude rozhodně zklamaný, jestliže se to nepovede. Jak už bylo dříve řečeno, desetimilionová hranice znamená podle vývojářů jistotu skutečně open world hry. To by se ale musela dosavadní vybraná částka více než zdvojnásobit, což bude velmi těžké až nepravděpodobné i přes očekávaný finální nápor.

“Jsem vděčný za šanci udělat další Shenmue. S rozpočtem, který budu mít k dispozici, udělám, co budu moci,” slíbil Ju Suzuki. Zřejmě i z toho důvodu se už nyní zajímá také o to, jak dát fanouškům příležitost přispět na vývoj i po skončení Kickstarteru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama