Update GTA V na PC zhoršuje výkon hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Update GTA V na PC zhoršuje výkon hry

Update GTA V na PC zhoršuje výkon hry

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

14. 7. 2015 07:41 11
Reklama

S novými možnostmi, jak utratit nahamouněné peníze v Los Santos, které přinesl update Ill-Gotten Gains Part 2, se mnoha hráčům na PC znatelně zhoršila plynulost hry. Komunita hráčů na Redditu, ale třeba i na Steamu a fórech hry, hlásí nové problémy s frameratem a zatrháváním obrazu.

Podpora Rockstaru se zatím jen vyjádřila, že zprávy o problémech v PC verzi GTA V a GTA Online po updatu 1.28 obdržela a záležitost prozkoumává, ale vypadá to, že mezitím už hráči sami na důvod už přišli.

Moddeři si všimli, že update do hry znovu přidává anti-modovací ochranu pro GTA Online. Tvůrci oblíbeného modu Los Santos Police Department First Response na svém Facebooku tvrdí, že "v posledním updatu pro GTA V Rockstar Games posílili ochranu proti modování, kterou uvedli v prvním updatu. V rámci toho do hry přibylo šílených 3 MB nesmyslného kódu, který má za úkol moddery zmást."

Nový kód údajně schovává příkazy, které moddeři používali k přístupu k nastavení hry a zpomaluje tak jejich práci. Nicméně také zřejmě zpomaluje výkon hry u všech hráčů, a to včetně těch, kteří mody nepoužívají. Hra musí procházet nastavenými skripty skrze nový kód, což ji může zabrat, dle LSPDFR týmu, až pětkrát déle. To dle modderů stojí za zpomalením hry.

Rockstar v květnu prohlásil, že nebude omezovat mody pro singleplayer, nicméně stále řeší rozšířené hackování PC verze GTA Online a současná situace může být neúmyslným vedlejším následkem nového přístupu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama