Nový mod pro Dark Souls připomíná Limbo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový mod pro Dark Souls připomíná Limbo

Nový mod pro Dark Souls připomíná Limbo

Jiří Bigas

Jiří Bigas

18. 7. 2015 15:53 2
Reklama

V lednu jsme vám ukázali, jak vypadá GTA V, když ho zbavíte většiny grafických efektů a pozlátka. Výsledkem byla melancholická podívaná ve stylu Limba. Velmi podobně teď dopadlo akční RPG Dark Souls.

S pomocí nástroje nazvaného Reshade se svět Dark Souls jako mávnutím kouzelného proutku proměnil v ještě depresivnější místo než doposud. Svou černobílou stylizací si vizuálně velice atraktivní pokus okamžitě vyloužil přezdívku Limbo mod pro Dark Souls v narážce na podobnou estetiku výtečné nezávislé plošinovky od studia Playdead.

Už tak zatraceně obtížná hra, kterou Dark Souls jsou, se díky modifikaci očividně stává ještě náročnější na zvládnutí a orientaci. Jednotlivé cestičky splývají díky temné černi do jedné plochy a prostory v dáli jen halí šedivý mlžný opar. Pokud by vám to přesto bylo málo, můžete dokonce zcela vypnout HUD.

Spíš než o způsob, jak Dark Souls skutečně hrát (i když nepochybujeme, že to řada z vás bude chtít zkusit), jde ale především o ukázku toho, jak s pomocí jednoduchého triku důvěrně známý titul získá docela jinou atmosféru. Navíc lze díky modu v podstatě libovolný okamžik ze hry zachytit a proměnit v efektní digitální umělecké dílo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama