Třetí Zaklínač dostal potřebný obří patch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Třetí Zaklínač dostal potřebný obří patch

Třetí Zaklínač dostal potřebný obří patch

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

21. 7. 2015 13:18 76
Reklama

Tento víkend se u všech verzí hry Zaklínač 3 objevila možnost stáhnout si patch ve verzi 1.07 a pokud můžu hovořit čistě za sebe, jednoznačně se vyplatí ho odklepnout a užít si hru aktualizovanou, než čekat na nějakou další "velkou" opravu. Změn, které patch přináší, je skutečně mnoho. Vypíchněme ty nejdůležitější.

Za prvé je to vylepšený Geraltův pohyb. V předchozích verzích jste si možná všimli, že neohrožený zaklínač se pohyboval rychlostí přejetého parního válce, zejména v situacích, které vyžadovaly přesnost a lecky udělal ten jeden krok navíc, za který jste byli "odměněni" pádem do hlubiny, v lepším případě ztrátou zdraví. To je nyní vyřešeno a zejména pohyb uvnitř budov je daleko plynulejší.

Změn se dočkal i inventář a jsou jen a jen k lepšímu. Pamatujete, jak vám tisíce knížek a spisků ztěžovaly pohyb v už tak obsáhlém počtu předmětů jen proto, že jste na měč chtěli nakapat trošku toho výživného olejíčku? (Tomusova recenze a Pepperidgova farma si to pamatuje!) Již nebrečte! Knížky dostaly svou samostatnou záložku a nově se u nich dokonce na první dobrou zobrazuje, zda jste je již přečetli, nebo na vás zatím čekají. Věci v inventáři si rovněž můžete nově seřadit podle nejrůznějších kritérií a věřte, že zejména v situaci, kdy balancujete na hraně limitu nosnosti se to FAKT hodí k odhalení toho jednoho tunového kusu brnění. Mimochodem, zmínili jsme, že nově craftovací a alchymistické předměty nezabírají hmotnost? Ne? Tak hurá!

Právě v craftování a alchymii se projevila další novinka v podobě možnosti připnout si recept ke kraji obrazovky, abyste vždycky věděli, které kousky vám k úspěšnému vyrobení brnění/meče/olejíčku zbývají. Při opravování (a nedostatku peněz) se určitě hodí i nové zvýraznění toho, které kousky výzbroje máte aktuálně na sobě. Nebudete tak vyhazovat peníze za opravu věcí, které si jenom přechováváte v inventáři. Yay! Předposlední novinkou je bedna, do níž si můžete uložit nepotřebné zbraně a brnění, abyste je nemuseli tahat s sebou. Bohužel, možnost New Game+ stále neexistuje, tudíž je to spíš pro vaši potěchu, než pro nějaký reálný užitek.

Z poslední věci budou mít radost zejména ti, kteří nadávali na velikost uživatelského rozhraní. Je konečně větší, konečně jde přečíst i na velkých televizích a konečně nemusíte mžourat! Je sice pravda, že hra se (testováno na konzoli Xbox One) trochu zblázní a přepne se zpět na malý text, ale to snad bude opraveno v dalším patchi, který navíc nebude muset mít velikost sedm gigabajtů. A teď už alou stahovat!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama