Dirt Rally zatím modovat nepůjde
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dirt Rally zatím modovat nepůjde

Dirt Rally zatím modovat nepůjde

Jiří Bigas

Jiří Bigas

22. 7. 2015 09:35
Reklama

Fanoušci závodní hry Dirt Rally, která v rámci programu Early Access na Steamu solidně zabodovala, touží po tom, aby mohli do hry vytvářet vlastní obsah a upravovat ten stávající. Oficiální podpory ze strany vývojářů se jim ale zatím nedostane.

Ne že by snad autoři hry nechtěli, aby se komunita pustila do vylepšování jejich titulu, ale brání jim v tom především právní důvody. S tímto vysvětlením alespoň přišel komunitní manažer Codemasters Lee Williams s tím, že podpoře modů nechtějí vývojáři bránit, klidně by byli ochotní vypustit i nějaké nástroje, ale svěřená licence se v toto směru stává překážkou.

Williams vysvětlil, že nesmějí podporovat hráče v tom, aby upravovali poskytnuté vozy, dokonce ani měnili jejich polepy. To vše s sebou nese nějaké smluvní a právní důsledky. V tuto chvíli naneštěstí nemá tým k dispozici ani žádný jednoduchý nástroj na tvorbu tratí, který by mohl uvolnit, aby se komunita postarala o další závodní výzvy. Do budoucna sice není nic vyloučeno, ale momentálně tak nechtějí Codemasters nic slibovat, protože sami do budoucnosti nevidí.

Dirt Rally se dočkalo velmi kladného přijetí a zatím je k dispozici pouze na PC. Vývojáři se však nechali slyšet, že by rádi, aby se v jejich závodech povozili i hráči na konzolích. V tuto chvíli nicméně není Xbox One ani PS4 verze oficiálně oznámená.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama