Nový Tomb Raider bude výrazně větší
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový Tomb Raider bude výrazně větší

Nový Tomb Raider bude výrazně větší

Jiří Bigas

Jiří Bigas

2. 8. 2015 07:18 20
Reklama

Žádné nahrávací obrazovky a přitom výrazně rozlehlejší svět, slibují vývojáři Rise of the Tomb Raider ze studia Crystal Dynamics. To si necháme líbit.

Už na podzim se budeme moci přesvědčit, jak vážně to s velikostí světa autoři mysleli. V rozhovoru pro GamingBolt totiž šéf vývoje Brian Horton prohlásil, že novinka bude mnohem větší co do rozlohy než reboot z roku 2013. A nutno podotknout, že ani to nebyla žádná jednohubka.

Oblasti, které bude Lara prozkoumávat, mají být až třikrát větší než posledně a významně se prý rozrostou i kobky, do kterých se mladá archeoložka jako obvykle pustí. S větší rozlohou zdejšího světa má souviset i nové pojetí puzzlů. Některé z nich budou tvořit nějakou větší hádanku, kterou vyřešíte jen splněním dílčích problémů.

Samotná Lara bude opět o něco šikovnější a její pohybový rejstřík se rozšíří o schopnost plavat (neuměla to už někdy:)?) a lézt po stromech, zřejmě trochu ve stylu Assassinů. Tyto nové dovednosti, které si osvojila, ale nemá zužitkovat jen pro samotný přesun z místa na místo, ale také k likvidaci nepřátel stojících nad vámi nebo pod vámi.

I když se samotný svět znatelně rozroste, vývojáři se nechtěli spokojit s kompromisem v podobě jeho rozdělení mnoha nahrávacími obrazovkami. “Stejně jako v posledním Tomb Raideru jsme vytvořili souvislý zážitek,” říká Horton. “Jakmile začnete novou hru, pokud nikdy nezemřete, nebo ji nevypnete, můžete plynule projít celým titulem,” slibuje. Autoři tak prý chtějí dosáhnout toho, aby se hráči ponořili do světa tak rychle, jak je to jen možné, a plynule se přesouvali od mise k misi.

Rise of the Tomb Raider vychází 10. listopadu na Xbox One a Xbox 360. V prvním čtvrtletí příštího roku pak má vyjít také na PC. Na PS4 se nová Lara objeví až za rok na podzim.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama