The Elder Scrolls VI je zatím v nedohlednu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Elder Scrolls VI je zatím v nedohlednu

The Elder Scrolls VI je zatím v nedohlednu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

10. 8. 2015 09:30 10
Reklama

Pokud vás napadlo, že by po vydání Falloutu 4 mohla začít Bethesda pomýšlet na pokračování fantasy série The Elder Scrolls, musíme vás bohužel vyvést z omylu. Jestliže už něco kutí, nebo o šestém dílu alespoň uvažuje, navenek tvrdí něco jiného.

Pete Hines prohlásil, že uplyne ještě hodně času, než uslyšíme něco o novém dílu The Elder Scrolls. Na Gamescomu uvedl, že jeho tým se stoprocentně soustředí na dokončení Falloutu 4 a i když jeho vydání už je nedaleko, Bethesda velmi pravděpodobně nechce zbytečně čeřit vodu. Jakékoli informace stran nástupce Skyrimu by totiž mohly konkurovat snaze o znovuzrození The Elder Scrolls Online. Je pochopitelné, že předčasné oznámení novinky a zahájení prací na ní by na MMO parazitovalo a fakticky by mu tak mohlo podříznout větev.

Skyrim sice vyšel bezmála před čtyřmi lety, ale onlinovka ze světa Tamriel je tu s námi teprve něco málo přes rok, přičemž na konzolích vyšla teprve letos v červnu s novým platebním modelem. Mezi vydáním čtvrtého (Oblivion z roku 2006) a pátého dílu (2011) The Elder Scrolls ale zase neuplynulo o mnoho víc času. Do úvah o případném pokrčování je ovšem třeba zahrnout i fakt, že nový Fallout byl také ve vývoji dlouhé roky a přitom o něm Bethesda po celou tu dobu mlčela. Když jej pak na E3 slavnostně představila, překvapila všechny tím, že hra vyjde ještě letos. Je tak docela dobře možné, že něco podobného by se mohlo opakovat i v případě The Elder Scrolls VI.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama