ESL si posvítí na herní uživatele marihuany
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka ESL si posvítí na herní uživatele marihuany

ESL si posvítí na herní uživatele marihuany

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

12. 8. 2015 13:05 7
Reklama

"Smoke w33d everyday" už nebude moci být denní mantrou hráčů na turnajích ESL. Liga kybersportovců totiž vyhlásila novou podobu svých antidopingových pravidel, podle kterých je jednak zakázána spousta drog, určených k lepšímu výkonu (ať už formou rychlejších reakcí nebo delší výdrže), ale také kouření marihuany.

Letos v červenci potvrdili zástupci ESL to, co je velmi běžné například na atletických soutěžích. Tedy náhodné testování vzorků od závodníků, kteří se účastní jejích soutěží. Byla to reakce na přiznání jednoho z hráčů střílečky Counter-Strike: Global Offensive, jehož tým si k dobrému umístění dopomohl právě drogami, zlepšujícími postřeh.

Marihuana ovšem bude zakázaná pouze během doby konání šampionátu, turnaje, či jednorázové soutěže. Přímo na subredditu CS:GO se zástupci ESL dušovali, že pokud kouříte jointy takzvaně mimo soutěž, penalizované to nebude. Je ovšem otázkou, jak chtějí zástupci ESL rozšlišovat dané vzorky, nebo zda případně chytnou při činu pouze ty, kteří by si smotali brčko mezi jednotlivými koly turnaje. Je totiž známo, že stopy marihuany zůstávají v organismu daleko déle, než 24 hodin a je jen těžko rozlišitelné, zda zrovna tento vzorek je staršího data, nebo jste si napíchali cannabis do oční bulvy pět minut před zápasem (nejapný humor detected).

Bude rovněž zajímavé sledovat, zda se ESl přiblíží své reálné atletické sestře i v tom, že najme například tým anti-dopingových komisařů, kteří budou náhodně navštěvovat sportovce během sezony a provádět kontroly přímo u nich doma. Se stejným přístupem se setkaly například naše běhavé atletky Denisa Rosolová a Zuzana Hejnová.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama