Larian vysvětluje další potřebu Kickstarteru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Larian vysvětluje další potřebu Kickstarteru

Larian vysvětluje další potřebu Kickstarteru

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

13. 8. 2015 12:20 15
Reklama

Včerejší oznámení vývoje druhého dílu Divinity: Original Sin vzbudilo rozporuplné reakce. Na jedné straně je radost, že povedené RPG bude pokračovat, na straně druhé vládne nepochopení, proč chtějí úspěšní vývojáři ze studia Larian znovu peníze od fanoušků. Na palčivé otázky odpovídal zakladatel společnosti Swen Vincke.

V první řadě uvedl, že je celý tým vývojářů opravdu vděčný hráčům za to, že jim na přípravu prvního dílu přispěli více než 800 000 dolary. Nebyly to však podle jeho slov pouze peníze, z nichž původní Original Sin těžilo – stejnou měrou šlo také o feedback a vhled fanoušků, kteří pomohli vybrousit Divinity ke všeobecné spokojenosti.

Vincke se ale otázce financí nevyhýbal a uvedl, že značnou část svých prostředků investovali do přípravy rozšířené edice hry, kterou velké části hráčů nabídnou zcela zdarma. Investice byla dle jeho slov údajně za hranicí toho, co by se dalo považovat za rozumné, ale vývojáři do přípravy Enhanced Edition šli nejen s vidinou, že mohou svoji hru vylepšit, ale že si budou moci připravit zázemí pro přípravu pokračování.

"V tuto chvíli máme rozpočet na to, udělat skvělé věci, ale naší práci můžeme dotáhnout ještě dál. Jak moc, o tom rozhodne kampaň na Kickstarteru," uvedl pak na konto druhého dílu Vincke. "Možná nakonec budeme moci udělat ještě skvělejší věci - všechny peníze z Kickstarteru nicméně přidáme k těm, které jsme už do vývoje investovali, a to je stejný scénář, jaký platil pro původní Divinity: Original Sin," uzavřel zakladatel studia.

Za nás jen dodáváme, že kampaň bude zahájena 26. srpna a do té doby můžete vývojářům sami navrhovat, co byste rádi našli v odměnách za jednotlivé příhozy peněz do kampaně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama