Třetí Zaklínač dostane lepší editační nástroje
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Třetí Zaklínač dostane lepší editační nástroje

Třetí Zaklínač dostane lepší editační nástroje

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

14. 8. 2015 13:27 5
Reklama

Polský CD Projekt Red dnes oznámil smělé plány, které ze všeho nejvíce potěší scénu, zabývající se modováním her. Pro třetího Zaklínače totiž velmi brzo vyjdou nové nástroje, s nimiž bude modování her daleko jednodušší, než dříve. Je však důležité říci, že ony nástroje nejsou žádným jednoduchým editorem, nýbrž poměrně komplexním programem, v němž je možné upravit skutečně leccos.

Díky přístupu ke skriptovacím příkazům budou hráči schopni změnit skutečně cokoliv. Od zbrusu nových skillů pro hlavní postavu, přes denní rutiny jednotlivých NPC postav, až po jednoduchou změnu barvy jednotlivých příšer. Samozřejmostí pak bude vytváření kupříkladu samostatných oblastí, do nichž naházíte příšery, umístíte vchodové a východové dveře a hurá, horda, křížená s tower defense mechanismem je na světě.

Není navíc vyloučené, že se tyto modulační nástroje časem neobjeví i na konzolích. CD Projekt Red se prý aktuálně baví jak s Microsoftem, tak Sony o možnosti uvést mody právě na jejich konzoli, ale zatím bez výsledku. "Nechceme tříštit naši hráčskou komunitu, měla by být jednotná a naši jednotu chceme dokázat i zpřístupněním modifikací na všech platformách. To, zda se nám to povede, je věc druhá," prozradil jeden z vývojářů GameSpotu. Doufejme, že ano.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama