DVD s MGSV na PC obsahuje pouze 8 MB
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka DVD s MGSV na PC obsahuje pouze 8 MB

DVD s MGSV na PC obsahuje pouze 8 MB

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

31. 8. 2015 14:38 40
Reklama

Konami se opravdu snaží získat titul nejnenáviděnějšího herního vydavatele. Možná existují korporátní soutěže v největším počtu hatemailu, protože pokud ano, tak Konami nemá v této disciplíně konkurenci. Proč?

To si takhle představte, že krabicová PC verze Metal Gear Solid V: The Phantom Pain přijde zítra na pulty s DVD obsahujícím osmimegový instalátor hry ze Steamu.

Takže i ti, kteří třeba nemají rychlé připojení k internetu a spoléhají se na kopie her na fyzických nosičích, budou muset čekat, až se jim hra do počítačů stáhne. A popravdě, vždyť zrovna to je jedna z předností fyzických nosičů a důvodů, proč se dosud prodávají. Všichni PC hráči tak budou čekat do zítřejších 6.00 hodin našeho času, kdy se spustí stahování hry ze serverů na Steamu. Hodně štěstí.

Něco takového by neprošlo bez pozdvižení hráčské obce ani jiným vydavatelům, ale speciálně Konami si poslední rok dokázalo rozeštvat snad všechny dosavadní přívržence.

Samozřejmě za tím stojí vleklá kauza o rozepři Hidea Kodžimy s vedením společnosti, ze kterého toho moc dobrého nevzniklo. Silent Hills byly po loňském nadějném P.T. zrušeny, pak se hororová série objevila jako obal pro pačinko automaty v Japonsku, a nakonec definitivně zmizelo Kodžimovo jméno z obalu Metal Gear Solid V. Konami má tak slušně vykopanou díru, ze které zjevně ještě nějaké bláto vyhazuje.

Je tedy ironické, že Metal Gear Solid V prozatím sbírá veskrze nadšené recenze a jeho prodej nákladný vývoj hry pravděpodobně pokryje i se slušným výdělkem navíc. Labutí píseň japonského vydavatele zní sladce, zvláště potvrdí-li se spekulace o jeho přeorientování na mobilní trh a hazardní hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama