Need for Speed v nouzi dostanou offline patch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Need for Speed v nouzi dostanou offline patch

Need for Speed v nouzi dostanou offline patch

Jiří Bigas

Jiří Bigas

5. 10. 2015 13:37 9
Reklama

Jedna z věcí, s níž se nedokáží někteří fanoušci smířit, je nutnost být při hraní nových Need for Speed neustále online. Bez internetu se jednoduše neobejdete. V budoucnu by se to ale mohlo změnit, jak naznačil jeden z vývojářů.

Že bude novinka potřebovat nepřetržité připojení k internetu, jsme se dozvěděli začátkem srpna. Vývojáři to zdůvodnili tak, že hra se na online podporu výrazně spoléhá, aby mohla obsáhnout údajně celou řadu úžasných a inovativních funkcí. Jenže ne každý se s tímto vysvětlením spokojil, což bylo vidět i u nás na Hrej.cz. A nemyslíme tím jen pověstné české chataře. Mnoho lidí se přiklání k názoru, že jde v první řadě o protipirátskou ochranu, kterou se jen vydavatel snaží zamaskovat důmyslnými online funkcemi, o které nemusí stát nutně všichni hráči.

Ať tak, či tak, nyní svitla alespoň malá naděje, že potřeba být neustále online, nemusí trvat na věky. Výkonný producent hry Marcus Nilsson v rozhovoru pro německý web PC Games naznačil, že bychom se mohli časem dočkat patche, který by vlkům samotářům umožnil jednoho dne prohánět se virtuálními ulicemi Need for Speed offline. Přinejmenším, pokud by nastala situace, že by byly servery v ohrožení, hra v ten moment pochopitelně nemůže přestat fungovat. Vývojáři to dobře vědí, zákazníky nechtějí hodit přes palubu, nicméně čekat několik let na odstavení serverů se asi nikomu chtít nebude.

I když Marcus Nilsson trvá na tom, že online funkce tvoří páteř hry a ta z nich bude čerpat mnohé výhody, web SegmentNext připomíná, jak podobně nelogická potřeba být neustále na síti poškodila dobrý obraz posledního SimCity, které je shodou okolností rovněž od EA. Byla by škoda, kdyby se nyní situace měla opakovat. Jak SegmentNext podotýká, vypadá to spíš tak, že když budou hráči dost hlasitě protestovat, třeba si vyvzdorují offline patch dřív, přestože vývojáři tvrdí, že bez internetu nebude hra kompletní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama