Tomb Raider bude mít mikrotransakce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tomb Raider bude mít mikrotransakce

Tomb Raider bude mít mikrotransakce

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

8. 10. 2015 15:01 25
Reklama

Málo co slyší hráči s ještě větším odporem, než že hra, která se prodává za vysokou cenu, bude obsahovat mikrotransakce. Je tedy s podivem, že Rise of the Tomb Raider, který má být letos na Vánoce trumfem Xboxu, vůbec něco takového obsahuje.

Zprávy o mikrotransakcích přicházejí z rozhovoru Xbox Wire s výtvarným ředitelem hry, Noahem Hughesem, který se pro server rozpovídal na téma multiplayerové složky.

Na rozdíl od posledního dílu, Rise of the Tomb Raider svůj multiplayer koncipuje jako soutěž hráčů za různých podmínek. Mód Score Attack pozmění pravidla určitých sekvencí ve hře a hráči je musí proběhnout co nejrychleji. V módu Remnant Resistance mohou hráči vytvářet vlastní mise v herních hubech a v módu Chapter Replay se pokusí dohrát jakoukoliv kapitolu ze hry s vybavením, které nashromáždili na samotném konci hry.

Vlastní pravidla a podmínky mohou hráči do svých misí a výzev dodávat za pomoci speciálních Expedition Cards. Ty přijdou ve dvou variantách, obyčejné a vzácnější s barevnou fólií. Ty vzácnější mohou výzvy okořenit stovkami nezvyklých pravidel, silnými zbraněmi nebo třeba dát z legrace všem postavám obří hlavu. Hra při vydání přijde se zhruba 300 kartami. 

Expedition Cards lze ve hře získat nejen za kredity, které hráči získávají za plnění výzev a průzkum lokací, ale právě také za skutečné peníze.

Multiplayer částečně poháněný mikrotransakcemi není nic nového, ostatně vzpomeňte na kauzu okolo FOB v Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, ale přesto jsou právoplatně trnem v oku mnoha hráčů. Rise of the Tomb Raider navíc ani není multiplayerovou hrou, ale primárně singleplayerovou záležitostí, která multiplayerovou složku nabízí jakoby z donucení.

Hughes ještě stačil v rozhovoru oznámit season pass, který hráčům zajistí tři velká DLC pro singleplayerovou kampaň. Jedno přidá Endurance Mode, ve kterém se hráči budou snažit přežít v extrémních podmínkách. Druhé DLC s názvem Baba Yaga: The Temple of the Witch hru obohatí o novou hrobku. Třetí přidá "vlny infikovaných predátorů" v módu Cold Darkness Awakened. Kromě těchto DLC se od prvního dne po čtyři další měsíce hra dočká dalších oblečků, zbraní a Expedition Cards.

Rise of the Tomb Raider vychází na Xboxy 10. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama