Halo 5 se na PC nechystá
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Halo 5 se na PC nechystá

Halo 5 se na PC nechystá

Jiří Bigas

Jiří Bigas

24. 10. 2015 15:14 20
Reklama

To, že je něco teoreticky možné udělat, ještě neznamená, že to někdo udělá. Přesně to platí o nadějné páteční novince, kdy šéf značky Halo Frank O'Connor prohlásil, že Halo 5 by se mohlo klidně objevit na PC a technicky by to nebylo ani příliš obtížné.

Miliony fanoušků po celém světě si jistě začaly mnout ruce, že tohle by přeci někdo z Microsoftu, navíc takto vysoce postavený manažer, neplácl jen tak. A nebo ano? Vypadá to, že softwarový gigant sice v posledních měsících jeví o PC hraní větší zájem, ale tak žhavé to zase nebude, aby se připravil o jednu z nejdůležitějších exkluzivit pro konzoli Xbox.

Teď Frank O'Connor svůj původní výrok doplnil a už je to samozřejmě úplně jiná káva. “Dostal jsem otázku a odpověděl jsem na ni stejně nezávazně, jako jsem na ni odpovídal posledních deset let,” napsal na Twitteru. Podobně pak na otázky, zda a kdy vyjde Halo 5 na PC, na stejné sociální síti reagoval další manažer xboxové divize Aaron Greenberg.

“Není to pravda. Hra je vyrobena exkluzivně pro Xbox One,” napsal Greenberg. Načež se fanoušci vrhli zpátky na O'Connora s tím, jak to tedy je a že každý prý tvrdí něco jiného. Ten se ale proti tomuto nařčení ohradil s tím, že oba zástupci Microsoftu říkají totéž. Fakta tak spíš překrucují fanoušci a média, která jim dávají konkrétnější smysl, než původně měla.

“Není to vyloučené, ale v současné neexistuje ani žádný plán,” vzkázal světu jasně O'Connor. Nakonec tak zbývá jen připomenout, že kromě plánovaných Halo Wars 2 už na PC z Xboxu One dorazily hry Dead Rising 3 a Ryse: Son of Rome. Phil Spencer rovněž prohlásil, že zatím se nechystají tituly Quantum Break, Scalebound nebo Crackdown 3 na Windows, ale ani nevyvrátil, že by se tak mohlo někdy později stát.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama