Počet hráčů Destiny překročil 25 milionů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Počet hráčů Destiny překročil 25 milionů

Počet hráčů Destiny překročil 25 milionů

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

3. 11. 2015 14:48 10
Reklama

Activision slaví se svým portfoliem her úspěchy. Kromě rozšíření o vývojáře mobilních her King se velký vydavatel pochlubil čísly za poslední čtvrtletí.

Momentálně je nejúspěšnějším titulem Activisionu online střílečka Destiny, která dosáhla hranice 25 milionů hráčů. To je o pět milionů více než v květnu a celkem devět milionů více než únoru. Hráči Destiny u hry tráví průměrně tři hodiny denně a hra také drží titul nejstreamovanější konzolové hry na Twitchi.

Další hry vydavatele si také nevedou špatně, ale v celkovém porovnání s předešlým rokem jsou výdělky Activision Blizzard nižší. Za poslední čtvrtletí firma vydělala 1,04 miliard dolarů, zatímco loni se jednalo o 1,17 miliard. Výdělky z digitálního prodeje (celkem 697 milionů dolarů) však činí 67 % veškerého zisku firmy, což je o 38 % vyšší podíl od loňska.

Z ostatních her se Activision vyjádřil o World of Warcraft, jenž za poslední tři měsíce přišel o 100 000 předplatitelů. Jejich počet tak klesl na 5,5 milionů. Hearthstone na druhou stranu v tomto čtvrtletí překonal dosavadní rekord v tržbách pravděpodobně díky vydání rozšíření The Grand Tournament.

Série Call of Duty vydělala silným prodejem her Black Ops, Black Ops II a Advanced Warfare o "dvouciferná procenta" více než ve stejném období před rokem. Tedy minimálně o více než 10 procent.

Nakonec i Overwatch měl pro Activision příjemné zprávy, neboť do bety se přihlásilo na 7 milionů hráčů a projevili tak velký zájem o nové IP. Hra zatím nemá datum vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama