Technické kompromisy hitů na konzolích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Technické kompromisy hitů na konzolích

Technické kompromisy hitů na konzolích

David Plecháček

David Plecháček

5. 11. 2015 09:54 31
Reklama

Shodou náhod se objevily informace, že tři současné herní pecky od jiných studií nedosáhnou ve svých konzolových verzí na moderní grafický standard. Deus Ex, Just Cause 3 a Need for Speed všechny musely učinit na současných konzolích grafické kompromisy.

Nový Deus Ex poběží na konzolích ve 30 snímcích za vteřinu. Potvrdil to výkonný ředitel Eidos Montreal Jean-Francois Dugas na svém Twitteru. Původně se zdálo, že se uzamčení na 30 FPS týká i počítačových hráčů, později však Dugas své tvrzení upravil a všechny ujistil, že na PC bude počet snímků odemčený.

Nedlouho na to se Avalanche Studios nechali slyšet, že ne všechny verze Just Cause 3 poběží ve FullHD. Verze pro Xbox One pojede pouze v 900p, zatímco ta pro konzoli od Sony by měla 1080p zvládnout.

Stejné omezení se týká i Need for Speed, které na Xbox One také běží v 900p a údajně s častějšími propady frameratu než verze pro PS4, která 1080p zvládá.

Zdá se, že ještě nějakou dobu potrvá, než se dočkáme standardu 1080p a 60 FPS na konzolích nové generace. Zda vám více vyhovuje snížení rozlišení nebo spíše redukce snímků za vteřinu necháme na vás a můžete se nám o tom svěřit v diskuzi. Přesto doufáme, že nám i přes kompromisy děvčata a chlapci z Eidos Montreal a z Avalanche Studios připraví takový herní zážitek, který se minimálně vyrovná svým předchozím titulům, neboť laťku mají v obou případech nastavenou opravdu vysoko.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama