Zaklínač se dostane i na filmové plátno
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zaklínač se dostane i na filmové plátno

Zaklínač se dostane i na filmové plátno

David Plecháček

David Plecháček

6. 11. 2015 08:58 37
Reklama

V roce 2017 můžeme očekávat celovečerní film podle knižní předlohy Andrzeje Sapkowského. Filmu na motivy Zaklínače se ujala společnost The Sean Daniel Company, která stojí například za sérií Mumie nebo za snímkem Král Škorpion.

Na filmu se budou spolupodílet i polští Platige Films. Možná se vám zdá, že tuto společnost neznáte, je ale pravděpodobné, že jste na jejich tvorbu přesto narazili. Z jejich dílen totiž pochází trailery na letošní pecky Halo 5: Guardians a Zaklínač 3: Divoký hon.

Režisérem filmu bude Tomasz Baginski, který v režírování není žádný nováček – v roce 2002 byl nominován na Oskara za animovaný film Katedrála. Scénář pro zatím nepojmenovaný film sepíše zkušená Thania St. John (scénáristka seriálů Grimm, Chicago Fire nebo Buffy, přemožitelka upírů). Z herců zatím žádné jméno neznáme. V diskuzi se s námi můžete podělit, koho byste si představovali v hlavních rolích. Kdo by podle vás nejlépe ztvárnil Geralta? A kdo teprve sličné dámy Yennefer a Ciri? 

Podle zatím dostupných zpráv se zdá, že CD Projekt RED, tvůrce herní trilogie, nebude mít žádný vliv na nově vznikající snímek.

Nejedná se o první filmovou adaptaci Sapkowského díla. V roce 2001 totiž vznikl polský film s názvem Zaklínač (Wiedzmin), ale do našich kin nezavítal.

V krátké době se na nás valí další herní zpracování. To nejbližší, Warcraft, se u nás do kin dostane 9. června 2016. Našlapané období filmů, jejichž předlohy známe i z našich herních obrazovek, bude pokračovat 22. prosince filmem podle série Assassin's Creed. Poté nás čeká tedy Zaklínač, snad i Tomb Raider, další animovaný Resident EvilBorderlands, Minecraft, druhý díl Assassin's Creed a nezapomeňme na ohlášený film podle hry Tetris

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama