System Shock remake bude, možná i trojka
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka System Shock remake bude, možná i trojka

System Shock remake bude, možná i trojka

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

12. 11. 2015 15:10 10
Reklama

Tvůrci vylepšené verze prvního System Shocku oznámili, že pracují na jeho plnohodnotném remaku. V rozhovoru pro server Fast Company to potvrdil ředitel studia Night Dive Stephen Kick.

Night Dive Studios dosud výhradně soustředili na remasterování a zprovozňování starých titulů. Jejich prvotinou bylo znovuvydání System Shocku 2 na GOGu v roce 2013, ještě v původní podobě, ale spustitelné na nových stojích. Od té doby na GOGu, Humble Store a Steamu vydali staré hity jako Wizardry 7, Bad Mojo, Deadlock, BloodNet, Sid Meier's Pirates!, a spoustu dalších.

Možná si studio také vybavíte jako nadšence, kteří chtěli obnovit hru No One Lives Forever, ale kvůli problematickému rozdělení práv na značku mezi třemi velkými společnostmi ke znovuvydání nedošlo.

Zářijový System Shock Enhanced Edition pro Night Dive Studios představoval nový krok a kvasi-remaster sci-fi hororu zaznamenal úspěch, který zjevně odstartoval větší změny ve strategii studia. Vývojáři od té doby získali práva na celou značku a plánují se věnovat plnohodnotnému remaku kultovní hry.

Moderní remake vznikne ve spolupráci s Robertem Watersem, který pracoval na původní hře z roku 1994 jako výtvarník.

"Je pro nás velice zajímavé vidět rozdíl mezi jeho tehdejšími a současnými výtvarnými dovednostmi a jeho schopnosti své nápady nově interpretovat," pochválil Kick v rozhovoru Waterse.

Remake vyjde nejen na PC, ale vývojáři plánují svůj projekt vydat také na konzole, které jsou pro Night Dive Studios zatím neprobádané území. Do budoucnosti by se tím studiu otevřely dveře na nový trh a konzole by se mohly dočkat více adaptací her z PC. Kromě konzolí věří vedení studia i v expanzi na mobilní platformy, ale více informací k tomu nesdělilo.

Ve spojení s oznámením vlastnictví práv na značku System Shock se nabízí otázka, zda se fanoušci tedy dočkají skutečného třetího dílu System Shocku. Ačkoliv o této možnosti uvnitř studia prý probíhají diskuze, zatím není nic dohodnuté.

"Abychom doopravdy udělali další díl v této sérii, museli bychom věnovat hře zdroje, čas a úsilí, které nyní nemáme. Navíc se ani nejedná o naše pole působnosti," říká v rozhovoru opatrně Larry Kuperman, šéf obchodního rozvoje studia.

Hypotetický System Shock 3 by potřeboval více práce než je desetičlenné studio momentálně nabídnout, ale Night Dive Studios se výzev nebojí. S více než 80 znovuvydanými tituly na kontě, plány na vývoj pro konzole a mobilní platformy a ambiciózním remakem v produkci se společnost zamýšlí i nad tvorbou deskových her s licencemi, které vlastní. Jednou z prvních takových her by mohla být deskovka dle hry I Have No Mouth and I Must Scream.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama