Sequel Homefrontu na jedničku nehledí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sequel Homefrontu na jedničku nehledí

Sequel Homefrontu na jedničku nehledí

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

15. 11. 2015 16:32 1
Reklama

Homefront: The Revolution už příští rok hráče opět zavede do Spojených států, které se staví proti severokorejské okupaci. To je však jen jeden z mála prvků, které bude openworldová střílečka sdílet s prvním Homefrontem. O rozdílech mezi hrami promluvil CJ Kershner z vývojářského studia Dambuster v rozhovoru pro MCV.

Homefront patřil mezi jednu ze značek, které po bankrotu THQ v roce 2011 našly nového vlastníka. Tím byl nejprve Crytek, od kterého ji později odkoupil Deep Silver a svěřil ji Dambuster Studios, které založili vývojáři ze zrušeného studia Crytek UK. Kruh se uzavřel a Dambuster se rozhodli se značkou udělat něco více než jen pokračování.

"Všechno v Homefront: The Revolution je nové. Je to nový tým, nový vydavatel, nový styl hratelnosti, nový příběh," říká o připravované hře Kershner. "Dambuster udělají vlastní zářez na jméně Homefront, takže pokud si cokoliv pamatujete z první hry, zapomeňte na to. Není to ani pokračování příběhu, ani toho typu hratelnosti. Máme důvody, proč to nenazýváme Homefront 2."

Homefront: The Revolution nabídne hráčům otevřený svět, ve kterém se budou moci rozhodnout, jaké vedlejší mise si zvolí, jaké čtvrti osvobodí od korejské armády a zároveň se budou moci zúčastnit náhodných událostí, které se v okupované Filadelfii dějí. Protože americký odboj neprovádí akce jen s naším svolením, při haní ve městě narazíme i na dynamicky vytvořené bitky okupantů s nespokojeným lidem.

"Jedna z věcí, která Homefront: The Revolution zásadně odlišuje od ostatních open-worldových her, je herní svět rozdělený do různých zón. V červených probíhá partyzánský boj. Ve žlutých uvidíte, jak lidé žijí v okupovaném území. Nemůžete tam procházet jen tak se zbraní v ruce, a proto musíte vymyslet, jak se zaplněnými ulicemi pohybovat bez toho, aby vás viděla policie. V zelených zónách sídlí severokorejská správa. Jsou to skutečné památky jako například Independence Hall a jsou velice pečlivě chráněny armádou. Tady se také budou odehrávat výpravné příběhové mise plné úchvatných útoků a podobně."

Akční hra také přijde s vlastním multiplayerem, který nabídne kooperativní mise až pro čtyři hráče najednou. Mise budou znovuhratelné a jejich výsledek bude mít pravděpodobně vliv na stav herního světa i v singleplayerové kampani.

"Vy a vaši kamarádi se stanete členy jednotky odboje. Můžete si upravit svého bojovníka, vyrazit do příběhových misí a užít si stejný styl partyzánského boje jako v singleplayeru," láká na co-op Kershner. Zda Homefront: The Revolution nabídne i klasický PvP multiplayer ale není zatím jasné.

Homefront: The Revolution vychází v první polovině příštího roku na PC, PS4 a Xbox One. Se hrou jsme strávili čas na letošním Gamescomu a naše dojmy jsme sepsali do preview.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama